Bečić: DPS priznao da je organizovana kriminalna grupa

"Možemo ih pobijediti i moramo ih pobijediti, ova zemlja više nema vremena za čekanje", poručio je između ostalog Bečić
114 pregleda 30 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Nikšić, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Nikšić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.09.2016. 12:52h

Lažni patriotizam, koji su uveli, više ne može pomoći DPS-u da prikrije da su im opštinski odbori organizovane kriminalne grupe, po njihovom priznanju, da je nezaposlenost porasla, da su kamate na kredite veće od socijalnih davanja za sve kategorije stanovništva u Crnoj Gori, da nam je javni dug više od 80 odsto BDP-a, da je uništena industrija i industrijski giganti, istakao je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

"DPS nikada nije bio u goroj situaciji, priznali su da su organizovana kriminalna grupa, pobjegli su od lokalnih izbora u Nikšiću i u Podgorici, u Budvi su se već predali postavljajući aktuelnog predsjednika opštine za nosioca liste, oni su u strahu i panici jer ne znaju ko će koga izdati- sve ovo samo dokazuje kolika je njihova nemoć. Možemo ih pobijediti i moramo ih pobijediti, ova zemlja više nema vremena za čekanje. Bez pobjeda, pomirenja, sloge, zajedništva i komšijske ljubavi ne može biti ni ekonomskog oporavka i blagostanja, jer samo zajedničkim snagama možemo stvarati temelje ekonomski stabilne i prosperitetne države", poručio je Bečić na konstitutivnoj sjednici Demokratske Crne Gore u Nikšiću na kojoj je ta partija konstituisala mjesne odbore Humci, Rubeža i Oštrovac i izabrala rukovodstvo ovih mjesnih odbora.

U saopštenju Demokrata se navodi da je za predsjednika MO Humci izabran Senad Tiganj, MO Oštrovac vodiće Slavko Radović, dok je na čelu MO Rubeža Nikola Pedović.

"Konstitutivna sjednica, kojoj su pored Bečića prisustvovali Momo Koprivica i generalni sekretar partije Boris Bogdanović, održana je nakon sprovedene terenske kampanje pod sloganom "Pobjede, a ne podjele" u okviru koje su Mlade Demokrate obišle 833 domaćinstava i zabilježili 16,69 odsto podrške na ovim područjima nikšićke opštine", piše u saopštenju Demokrata.

Koprivica je naglasio da država nije DPS, nego da je Crna Gora država svih nas.

"Demokrate će se umjesto sile kojom se vlast služi, služiti pravom, umjesto straha uvažavanjem, umjesto prisile saglasnošću i potrudiće se da stvore državu po mjeri čovjeka, a ne po mjeri vlasti", kazao je Koprivica.

Bogdanović je kazao da Demokrate neće stati dok ne pronesu ideju pobjeda, a ne podjela kroz svaki grad, svaku kuću, svako selo, svako domaćinstvo.

"To je načelo koje ruši ovu vlast koja bitiše na podjelama. Borba protiv ove vlasti je borba svih nas, za dobrobit generacija koje dolaze", istako je generalni sekretar Demokrata.

Bonus video: