"Ekonomski uništene opštine mogu se oporaviti kada opšti interes nije podređen ličnom"

"Opština Budva uspjela je da za nepune dvije godine vrati 25 miliona eura dugova prethodne vlasti, a da se pri tome ne zaduži ni cent, kao i da se potpuno finansijski konsoliduje", istakao je Bečić
249 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Bečića i Vebera
Sa sastanka Bečića i Vebera

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se u sjedištu Demokrata u Podgorici sa ambasadorom SR Njemačke, Nj.E. dr Robertom Veberom. Na samom početku sastanka, kojem su prisustvovali potpredsjednica, Zdenka Popović i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, Bečić je gostu poželio dobrodošlicu u državu u kojoj "nikada nije smijenjena vlast na demokratskim i fer izborima".

Bečić je ambasadora Vebera upoznao sa programskim načelima, načinom funkcionisanja i rezultatima rada Demokrata.

On je istakao činjenicu da imaju predsjednika u tri od pet najbogatijih opština u Crnoj Gori, Kotoru, Budvi i Herceg Novom, kao i da vrše vlast u Beranama, gdje je predsjednik Skupštine opštine iz redova Demokrata.

"Za kratko vrijeme pokazali smo da se ekonomski uništene opštine mogu lako oporaviti kada opšti interes nije podređen ličnom. Kada se suzbija kriminal, korupcija i nepotizam. Kada se ne krade, već se krajnje odgovorno i domaćinski vodi računa o svakom centu. Otuda je Opština Budva uspjela da za nepune dvije godine vrati 25 miliona eura dugova prethodne vlasti, a da se pri tome ne zaduži ni cent, kao i da se potpuno finansijski konsoliduje. Isto tako, danas u budžetu kotorske opštine imate suficit od oko 4.8 miliona eura, a u Herceg Novom uloženih 250.000 eura samo za puteve”, naglasio je Bečić.

Predsjednik Demokrata je njemačkom ambasadoru predočio da je Demokratska Crna Gora čist politički subjekt, "čiji su funkcioneri ljudi čistog obraza i biografija koji ne zavisi ni od koga, i da neformalni centri moći nemaju uticaj na Demokrate".

"Zato smo opasni po režim i sve one pojedince i interesne grupe bliske njemu, jer smo podnijeli najviše krivičnih prijava protiv onih čija imena većina političara ne smije ni izgovoriti. Iz tog razloga, Demokrate su često meta najpodlijih izmišljotina i podmetanja, konstruisanih afera, ozbiljnih prijetnji, ali i fizičkih napada”, istakao je Bečić.

Bonus video: