Ljuljđuraj: Nikola Gegaj je perjanik prodavanja magle u Malesiji

"Sada se, u funkciji DPS kampanje, Gegaj pojavljuje kao predsjednik Odbora za izgradnju ovog putnog pravca, ne navodeći kada je izabran i od koga, jer je mnogo godina prošlo od tada"
51 pregleda 3 komentar(a)
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Ažurirano: 09.09.2016. 16:34h

Poznati repertoar manipulacija i obmana, kako se zahuktava predizborna kampanja, opet koriste DPS emisari na teritoriji Malesije, saopštio je danas Kolja Ljuljđuraj, predsjednik Odbora SNP Tuzi.

"Svi stari projekti koji su kupili prašinu po fijokma prodavaca magle, aktiviraju se upravo sada. Poigravanje sa logikom i zdravim razumom ima i novu dimenziju - onu logičku, jer se sada za mjesec dana radi ono što su obećavali godinama i decenijama. Perjanik prodavanja magle u Malesiji - Nikola Gegaj u medijima slavodobitno najavljuje početak izgradnje putnog pravca Dinoša-Pikalja-Selište-Zatrijebač i govori o prednostima ovog projekta za građane Malesije. Da ga podsjetimo da taj projekat postoji u razvojnim dokumentima GO Tuzi još od 2008. godine i da je za njegovu realizaciju finansijskim planovima opredijeljeno preko 800 hiljada eura. Za ovaj projekat je već raspisan tender i ugovoren je posao sa izvođačem radova, tako da nema potrebe za uključivanjem Vojske Crne Gore i njene mehanizacije u realizaciji projekta, kako pompezno najavljuje Gegaj", istakao je Ljuljđuraj.

On je dodao da je SNP konstantno zahtijevao da se započne sa izgradnjom ovog putnog pravca, jer je to životni interes mještana tog kraja, ali je DPS godinama kočio čitav projekat.

"Sada se, u funkciji DPS kampanje, Gegaj pojavljuje kao predsjednik Odbora za izgradnju ovog putnog pravca, ne navodeći kada je izabran i od koga, jer je mnogo godina prošlo od tada. Ne pominje da je bio i predsjednik GO Tuzi i tada nije potrošen nijedan cent za realizaciju ovog projekta, što dovoljno govori koliko su iz DPS ozbiljno bili zainteresovani za izgradnju ovog puta. Građani su se osvijestili od 2008. na ovamo i Gegaju ove manipulacije ne prolaze više. Tim prije što ovo nijesu sredstva ni DPS-a, ni pojedinca. Već su građani svih ovih godina izdvajali, a DPS nenamjemski trošili preko 10 miliona eura. To su činjenice, jer nijedan od projekata nije realizovan, a pare - isparile", kazao je Ljuljđuraj.

Po njegovim riječima, građani Malesije sada traže odgovor na ključno pitanje - gdje je njihov novac.

"Jer, da nije bilo značajnog doprinosa iseljenika, infrastruktura na području Malesije bila bi na nivou 19-og vijeka. Ova razglednica Malesije je proizvod DPS "brige" i građane ne treba puno podsjećati kako da kazne rezultate partitokratskog sistema, koji bogati pojedince, a građane ostavlja sa praznim obećanjima i - praznim frižiderom", zaključio je Ljuljđuraj.

Bonus video: