OO DPS Kotor: Supruga Vulovića učestvovala na tenderu za lokaciju na Verigama

92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2016. 15:10h

Opštinski odbor DPS Kotor reagovao je povodom kako oni tvrde netačnih i paušalnih tvrdnji predsjednika Demokrata, Alekse Bečića, keje su iznesene sinoć u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, a u vezi sa izgradnjom objekta privremenog karaktera na Verigama.

Iz OO ove partije kazali su da o svim činjenicama u vezi sa procedurom davanja u zakup lokaliteta na Verigama, u zoni Morskog dobra, je kako kažu javnost u više navrata upoznata od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma, Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom, i Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

"Međutim, po prvi put, ekskluzivno, objavljujemo informaciju da je za zakup iste lokacije, sa istom kvadraturom planiranog objekta, na javnoj aukciji, učestvovala supruga potpredsjednika Opštinskog odbora Demokrata Kotor, kandidata za poslanika na listi Demokrata, Špira Vulovića i u postupku javne aukcije izgubila, za čitavih 100 eura. Da nije tužno, bilo bi smiješno. S obzirom na to da je gospođa Tamara Vulović u javnom postupku izgubila od prvorangiranog ponuđača, ta lokacija odjednom postaje sporna za gradnju objekta, po mišljenju Demokrata. Da su Demokrate naručile 20 manje crvenih kravata od svojih dobavljača, i te pare, čitavih 100 eura, solidarno ustupile svom saborcu i njegovoj supruzi, Vulović bi imao lokaciju na Verigama u zakup na godinu dana, i bio u prilici da gradi objekat. Isti taj objekat od 190m2 koji je odjednom sad Demokratama sporan i koji, po njihovom mišljenju, narušava ambijentalni izgled ulaska u Bokokotroski zaliv. Nakon neuspjeha sa zakupom lokacije kotorski dušebrižnici su se uputili ka Podgorici da daju saopštenje kako je „neizgrađenost na Verigama imperativ “." navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da su u nedoumici da li Bečić govori generalno o devastaciji lokaliteta na Verigama bilo kakvom gradnjom, definisanom Planom privremenih objekata, ili je kako navode "taj lokalitet devastiran samo u slučaju da njegov partijski saradnik iz Kotora ne dobije lokaciju u zakup, za gradnju tog istog objekta, jer drugačiji se po Planu ne može graditi?"

"Podsjećamo, Planom objekata privremenog karaktera u zoni Morskog dobra predviđen je objekat od 190m2 na lokaciji Verige i jednako će taj lokalitet izgradnjom objekta od 190m2 biti "devastiran" u slučaju da ga zakupi Bečićev partijski saradnik, ili neko drugi. Naravno, nema govora o devastaciji, imajući u vidu u potpunosti ispoštovanu zakonsku proceduru, dobijene saglasnosti i konzervatorske uslove. Mlađani Bečić izgleda ne misli tako, već legalitet cijeni jedino mjerom uspjeha njegovih saradnika u javnim nadmetanjima. Pretpostavljamo da bi Bečić na isti način, "principijelno" učestvovao sjutra u vršenju vlasti, što će ostati samo njegova pusta želja, imajući u vidu nedosanjani san Demokrata da, na osnovu glasova birača, a ne unutarpartijskih previranja, budu dio Skupštine ili izvršne vlasti" kazali su iz partije.

Oni su zaključili da je kako navode sramotna činjenica da Bečić, u trenucima političkog očaja i beznađa, "u situaciji kad ne postoje ni naznake da njegova partija u regularnoj proceduri - na izborima, dobije parlamentarni status, pokušava da se uhvati za slamku spasa bezočno optužujući druge za neuspjele biznis pokušaje svojih partijskih saboraca".

Bonus video: