Demokrate: Moramo spriječiti Popovića da Buljaricom časti "Prvu familiju"

Budvanske Demokrate su pozvale sve predstavnike političkih partija, civilnog sektora i građane, da budu pripravni, te da ukoliko se obistini takav scenario spriječe donošenje štetne odluke
95 pregleda 7 komentar(a)
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.09.2016. 15:25h

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore upozorio je danas da bi predsjednik Opštine Budva Srđa Popović, iako je povukao odluku o prenosu prava , kojom bi ingerencije o prodaji opštinske zemlje u Buljarici imao Savjet za privatizaciju, mogao bi da u ponedjeljka vrati na dnevni red skupštinskog zasijedanja.

Zato su pozvali sve predstavnike političkih partija, civilnog sektora i građane, da budu pripravni, te da ukoliko se obistini takav scenario spriječe donošenje štetne odluke.

Demokrate su još ranije najavili da će organizavati protest uoči početka skupštinskog zasijedanja, ali je opštinsko rukovodstvo iznenada odlučilo da odluku povuče sa dnevnog reda, uz najavu da će prvo biti organizovana javna tribina.

"Pošto smo pozvali na okupljanje povodom namjere DPS-a Budva, prije svih takozvanog i odlazećeg predsjednika opštine Budva, dužni smo obavijestiti javnost da je zbog političkog pritiska koji smo svi zajedno nanijeli DPS-u sporna Odluka povučena sa Dnevnog reda sjednice. U ime Demokrata Budve dužan sam da se zahvalim svima koji su se oglasili po ovom izuzetno važnom pitanju za Budvu i Crnu Goru. Veliki broj građana, grupa i udruženja građana, većina NVO,većina kolega iz opozicije su bili spremni da se pojave 12. septembra ispred Akademije znanja i to je ono što je opredijelilo predlagača sporne Odluke, imenom i prezimenom - Srđu Popovića, da za sada povuče spornu Odluku", kazao je lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović.

Iz budvanskog odbora Demokratske Crne Gore poručili su da "Popović, pritisnut naređenjem iz Podgorice sa jedne strane, pritiskom građana Budve i angažmanom opozicije sa druge, se naravno prepao i za sada odustao od namjere da sa 5,5 miliona kvadrata časti "prvu familiju".

"Naravno, poštovani građani, i ovo ide kao upozorenje svima - oni neće odustati od namjere i možda će probati da na samoj sjednici u ponedjeljak dopune dnevni red i usvoje Odluku, što bi stvarno bio nezapamćeni skandal. Molimo sve da budu pripravni i da tako nešto ne dozvolimo. Priču Srđe Popovića o nekakvim ad hoc i fingiranim javnim raspravama povodom ovog pitanja ne treba uzeti za ozbiljno, jer znamo da je DPS poznat kao partija koja uvijek, a pogotovo u Budvi, bježi od participacije javnosti i građana. Oni rade upravo suprotno, i da nismo na vrijeme alarmirali javnost, oni bi uspjeli u svojoj pogubnoj zamisli. Takođe, ukoliko ipak zakažu javnu raspravu, pozivamo sve da na istu dođu u velikom broju i kažu šta imaju, jer će njihove, unaprijed pripremljene osobe vjerovatno podržati poharu Buljarice, Budve i Crne Gore. Bez ove Odluke SO Budva, tender koji je Vlada Crne Gore raspisala za Buljaricu ne znači ništa i biće vrlo lako oboren, a DPS suočen sa izvjesnim gubitkom vlasti u Budvi", navode budvanske Demokrate.

Oni dodaju da je "ovo velika pobjeda svih nas, ali opasnost itekako još prijeti, sve dok ih ne porazimo na izborima i u Budvi, i u Crnoj Gori".

"Ovo za Budvu je pod uslovom da uspiju da sastave listu. Nosioca imaju, pitanje je da li će iko normalan stati iza njega", zakključuju iz budvanskog odbora Demokrata.

Bonus video: