Mićković: U Župi nikšićkoj izvršena sanacija makadamskih puteva u dužini od 22 kilometra

“Urađen je i projekat hidro-geoloških istražnih radova za dva istražno-eksploataciona bunara u zoni postojećeg izvorišta Blaca morakovska. Ono što je, po našem mišljenju, od najvećeg značaja za mještane Župe je izgradnja vrtića na Mačku, kapaciteta za 120 djece, a radovi su bili u vrijednosti od 69.000 eura”
155 pregleda 1 komentar(a)
Borislav Mićković, Foto: Svetlana Mandić
Borislav Mićković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.09.2016. 14:03h

Iako ne žele da kod mještana Župe nikšićke ubiraju političke poene, prestavnici DPS-a su na konferenciji za novinare nabrojali šta su u proteklom periodu lokalna uprava i Vlada, čiju „okosnicu čini DPS“, uradili u toj mjesnoj zajednici. To, kako tvrde, rade samo zbog čestih istupanja predstavnika opozicije i iznošenja netačnih i poluinformacija, kao i „pokušaja dezavuisanja javnosti na temu infrastrukturnih radova u jednoj od najvećih nikšićkih mjesnih zajednica”.

Borislav Mićković, odbornik DPS-a u SO Nikšić, kazao je da je u toj mjesnoj zajednici u proteklom periodu izvršena sanacija makadamskih puteva u ukupnoj dužini od 22 kilometra, s tim što su ostala dva sela koja će biti završena do kraja mjeseca.

“Sanirani su djelimično i asfaltni kolovozi. Na putu Rubeža–Morakovo izvršeni su radovi na sanaciji klizišta Liverovići, u toku su radovi na saniranju i krpljenju asfaltne podloge na glavnom putu Rubeža–Morakovo i biće završeni čim dozvole vremenske prilike, a urađen je projekat i izdata građevinska dozvola za uređenje parking prostora ispred Osnovne škole ‘Dušan Bojović’ i vrtića, čija je vrijednost oko 50.000,00 eura”, nabrojao je Mićković.

Što se vodosnabdijevanja tiče u Župi je, kazao je Mićković, izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže i izgradnja dijela sekundarne mreže vodovoda u Morakovu, Carinama i Liverovićima, ugrađeni su hlorinatori na vodovodu Morakovo, dok je u selu Kuta izgrađen istražno-eksploatacioni bunar dubine od 82 metra za koji su montirane i pumpe sa potrebnom opremom i izgrađen objekat za smještaj prateće opreme.

“Urađen je i projekat hidro-geoloških istražnih radova za dva istražno-eksploataciona bunara u zoni postojećeg izvorišta Blaca morakovska. Ono što je, po našem mišljenju, od najvećeg značaja za mještane Župe je izgradnja vrtića na Mačku, kapaciteta za 120 djece, a radovi su bili u vrijednosti od 69.000 eura”, kazao je odbornik DPS-a iz Župe.

Iako, prema njegovim riječima, nijesu riješeni svi problemi u Župi, napravljen je dobar iskorak u unaprjeđenju infrastrukture koja omogućava kvalitetniji i ugodniji život stanovnika Župe.

“Siguran sam da će Župljani 16. oktobra potvrditi svoje opredjeljenje da sigurnim korakom nastavimo rad na unapređenju kvaliteta življenja u nikšićkoj Župi”, poručio je Mićković.

Bonus video: