Liberali iz Budve neće sa DPS: Hoće na izbore sa SDP i URA

On je dodao da su kao odbor i njihov odbornik u Skupštini opštine Budva, gospodin Ante Petković, u više navrata ukazivali na mnoge štetne i pogubne investicije po opštinski budžet, a koje su pojedincima donosile milionske svote novca
52 pregleda 35 komentar(a)
Blažo Rađenović, Foto: Privatna arhiva
Blažo Rađenović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.09.2016. 07:34h

Budvanski Liberali na predstojećim lokalnim izborima ne žele da zaključuju koaliciju sa DPS, već kako svoje partnere vide URA i SDP.

To je "Vijestima" kazao lider budvanskih Liberala Blažo Rađenović.

"Opštinski odbor LP Budva je, vodeći se principijelnošću i doslijednošću svoje politike, od prvog dana osnivanja jasno stavio do znanja da neće sarađivati sa bilo kojim političkim subjektom u Budvi kojem primarni i jedini cilj nije poboljšanje kvaliteta života građana i zalaganje da se zadovolje socijalne i kulturne potrebe naših sugrađanki i sugrađana. Iz toga proizilazi da naš dojučerašnji koalicioni partner u Budvi, DPS, za ove četiri godine mandata nije uradio nijedan projekat ili usvojio odluku koja ide u korist našim sugrađanimav eć na štetu", podsjetio je Rađenović.

On je dodao da su kao odbor i njihov odbornik u Skupštini opštine Budva, gospodin Ante Petković, u više navrata ukazivali na mnoge štetne i pogubne investicije po opštinski budžet, a koje su pojedincima donosile milionske svote novca.

"To se kasnije i dokazalo u mnogim aferama koje su bili i jesu predmet tužilaštva i sudstva. Mi tome ne likujemo, naprotiv, prevashodno iz razloga što su tim malverzacijama najviše oštećeni građani Budve i opština Budva. U koaliciju sa DPS 2012. godine smo ušli sa iskrenom željom i vjerovanjem da će doći do realizacije investicionog programa, i mnogih projekata, koji je prijeko potreban Budvi. Nažalost, ti projekti su ostali samo mrtvo slovo na papiru, a naše povjerenje je izigrano. Mi smo to shvatili već poslije prve godine mandata sa DPS i krenuli sa bojkotom skupštinskih zasjedanja, a podsjetiću vas da smo bili onaj 17. odbornik koji je donosio većinu toj koaliciji. Kao jedini uslov vraćanja u skupštinsku klupu postavili smo predizborno obećanje dato građanima Budve na izborima 2012. a to je puštanje u rad garaže u Rafailovićima. Tražili smo da opština po hitnom postupku traži od investitora, firme“Trejd junik”, da izgradi 10.000 m2 poslovno-garažnog prostora kod gradske pošte (što je po Ugovoru o kompenzaciji za komunalije za izgradnju TQ centra bila u obavezi da uradi ova firma), da se napravi projekat i izuzme zemlja za obilaznicu odLastve Grbaljske do Markovića (čiju je kasnije izgradnju imala u Planu investicija Vlada Crne Gore), da se pristupi raspisivanju tendera za stazu “Lungo mare” na Svetom Stefanu (takođe jedno od predizbornih obećanja) i konačno, naš uslov je bio da se stane na kraj buci u gradu, jednom od gorućih problema u turističkoj sezoni svake godine,", naglasio je Rađenović.

Kao odgovor na bojkot, kako je dodao, iz DPS-a su dobili političku korupciju u vidu kupovine odbornika iz opozicije.

"Ovim putem obavještavamo javnost da je Opštinski odbor LPCG Budva donio jednoglasnu odluku da neće praviti ni predizborne ni postizborne koalicije sa DPS u Budvi. Kao partnere, sa veoma bliskim izbornim planom i programom na predstojećim lokalnim izborima, vidimo političke subjekte URU i SDP. Opštinski odbor LP Budva dao je saglasnost za zajednički nastup sa pomenutim partijama i preostaje da se to potvrdi na Glavnom odboru partije, koji je zakazan za danas, u 17h u Podgorici.

"Liberali Budve neće iznevjeriti svoje sugrađanke i sugrađane ni ovoga puta. Liberali će se boriti, Liberali drže riječ!", zaključio je Rađenović.

Bonus video: