Liberalna partija: Uvijek smo nastojali da očuvamo ideju liberalizma

“Slobodan pojedinac, slobodno društvo, slobodno tržište, jednake šanse za sve u građanskoj i pravnoj državi, principi su koje ćemo uvijek slijediti i tražiti najbolji okvir kroz koji se mogu realizovati”
30 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 08.09.2016. 18:49h

Liberalna partija (LP) uvijek je nastojala da, uprkos svim izazovima, očuva i jasno usmjeri dalji put izvorne ideje liberalizma u Crnoj Gori, saopšteno je iz te stranke.

“Slobodan pojedinac, slobodno društvo, slobodno tržište, jednake šanse za sve u građanskoj i pravnoj državi, principi su koje ćemo uvijek slijediti i tražiti najbolji okvir kroz koji se mogu realizovati”, kaže se u saopštenju LP.

Kako navode, te ideje previše su dragocjene da bi LP dopustila bilo kojem “marginalnom udruženju ili pojedincu da ih zloupotrebljava, jednokratno koristi ili promoviše za potrebe neke druge politike koja je apsolutno suprotna liberalizmu”.

“Odlično znaju građani ko su oni koji su se “ugasili” i prije nego što su se osnovali, pa čak i međunarodna liberalna zajednica to vrlo dobro zna,jer je i sama bila žrtva takvih špekulanata”, navodi se u saopštenju.

Svakom u Crnoj Gori, dodaju iz LP, dobro je poznato da liberalna ideja više od jedne decenije stanuje na dobro znanoj adresi – u LP.

“LP je jedina od crnogorskih političkih partija koja je uspjela da 2012. godine povrati izgubljeni parlamentarni status, uprkos različitim udarima i podmetačinama sa mnogih strana, opstala i proslavlja 12 godina postojanja”, kaže se u saopštenju.

Opstali su, kako dodaju, jer je njihova ideja iskrena i poslužiće kao zalog budućim generacijama koje će LP i liberalizam promovisati kao dominantnu političku opciju u sjutrašnjoj Crnoj Gori.

“Svojim političkim djelovanjem poboljšali smo život građana, inicirali majkama novčane nadoknade, žirantima i potrošačima zakonsku zaštitu, trudnicama veće nadoknade i nastojali da svima obezbjedimo jednaka ljudska prava, bez obzira na bilo koja licna svojstva”, rekli sui z LP.

Nastojaće, dodali su, još jačim tempom u narednom mandatu.

“Liberal/ka je onaj/a koji/a vidi dalje, smije više i stalno ide naprijed, uprkos svemu. Na dnevno-političke manipulacije i gnusne podmetačine koje ne poznaju ljudskost, nećemo pristajati”, poručeno je iz LP.

Bonus video: