URA: Cungu pod pritiskom Đukanovića izdao interese Ulcinja

"Ali, sigurnije je u zagrljaju Đukanovića. Patriotski, nema što", ističe se u saopštenju i ocjenjuje da je to cijena koju je Cungu spreman da plati za njegovo postavljanje na čelu opštine, ne putem izbora, nego putem pritisaka od potpredsjednika Vlade iz Mojkovca i drugog potpredsjednika Vlade iz Rožaja.
74 pregleda 72 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Samir Adrović
Milo Đukanović, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.09.2016. 11:45h

Aktuelni predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, pod pritiskom premijera Mila Đukanovića, izdao je više od 200 porodica i sve tri vjerske zajednice, koje se decenijama bore za povraćaj maslinjaka u Valdanosu, saopšteno je iz OO GP URA. U saopštenju se ističe da je Cunguu sada prihvatljivo "da se u uvali ko zna šta sve gradi" a da je premijer stavio tačku i ugušio sve nade da će maslinjaci biti vraćeni bivšim vlasnicima.

"Premijer je pokazao svoje prepoznatljivo “vizionarstvo” i otišao korak dalje najavljujući mogućnost da se maslinada preda nekom trećem. A kad to premijer najavljuje onda se misli na isti princip kao kod Solane, dati prijatelju da se uništi taj prirodni resurs i predvidjeti stanove" piše u saopštenju. Dodaje se da se nakon nedavnog sastanka Cungua i Đukanovića u Ulcinju, sada zna da su grubo prekršeni jednoglasno usvojeni zaključci u lokalnom Parlamentu u vezi sa Prostorno-urbanističkim planom opštine Ulcinj.

"Zato se i drži predlog PUP-a u mišjoj rupi i ignoriše se i komisija, koja nema pojma šta se dešava, osim 4-5 ljudi bliskih predsjedniku Opštine", tvrdi se u saopštenju URA. Zato je, kako se navodi, Cunguu i Đukanoviću prihvatljiva izgradnja kompleksa na solani sa 200 kreveta, "ali bi cifra brzo rasla do 1.500".

"Prihvatajući ovakav prijedlog PUP-a predsjednik Opštine je izdao interese grada kada je u pitanju saobraćajno povezivanje sa Albanijom. Zašto mu je sada prihvatljivije da trasa jadransko-jonskog autoputa prolazi kroz teritoriju Podgorice, a ne Ulcinja, to samo on zna, iako je vlada Albanije bila za to da saobraćajnica bude predviđena na teritoriji opštine Ulcinj. Ali, sigurnije je u zagrljaju Đukanovića. Patriotski, nema što", ističe se u saopštenju i ocjenjuje da je to cijena koju je Cungu spreman da plati za njegovo postavljanje na čelu opštine, ne putem izbora, nego putem pritisaka od potpredsjednika Vlade iz Mojkovca i drugog potpredsjednika Vlade iz Rožaja.

"Prije se o Ulcinju odlučivalo u Podgorici i Budvi, a danas, evo, i u Mojkovcu i u Rožajama", tvrde u URA.

Dodaju "da se ništa drugo nije ni moglo očekivati od poltronske koalicije kakva je u Ulcinju".

"Klasična izdaja interesa radi jedne fotelje", smatraju u OO URA.

Bonus video: