Partije osudile kamenovanje zgrade Pink M

"Mediji u Crnoj Gori moraju nastaviti da informišu, a profesionalnost, izbalansiranost i istinitost informacija koje plasiraju im moraju biti prioritet. Tako najprije ispunjavamo junački cilj da čuvamo sebe od drugih, a zapravo čojski da druge čuvamo od sebe", saopšteno je iz SNP-a
81 pregleda 0 komentar(a)
Pink M kamenovanje, Foto: Filip Roganović
Pink M kamenovanje, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.09.2016. 13:18h

Socijaldemokrate Crne Gore osudile su sinoćnje kamenovanje zgrade Pink M i pozivaju nadležne institucije da procesuiraju odgovorne osobe za taj čin.

"Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju sinoćnji napad na zgradu TV Pink M i pozivaju nadležne institucije da u najkraćem roku procesuiraju odgovorne osobe za ovaj vandalski čin, kao i one sve koji su se desili u prethodnom periodu", navodi se u saopštenju.

Iz ove partije je saopšteno da se zalažu za slobodnu Crnu Goru i sve njene građane u kojoj nikad neće biti upitno pravo na drugačije mišljenje, sloboda govora ili pravo na informisanje.

"Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da novinari moraju raditi svoj posao profesionalno, časno i pošteno, a da ponašanje pojedinaca ne smije uzdrmati crnogorsku medijsku scenu, niti zaustaviti novinare u obavljanju svoje profesije", saopšteno je iz SD-a.

Pozitivna: Medijima omogućiti neometan rad

Napad na redakciju TV Pink M traži oštru osudu cijele javnosti, a od nadležnih institucija da temeljno obave svoj dio posla, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

"U svim prilikama, a pogotovo u periodu uoči izbora, svim medijima treba omogućiti neometan rad, bez pritisaka na uređivačku politiku ili fizičkih napada na ljude i redakcije. Još jednom se pokazalo da ulična politika ne doprinosi unapređenju demokratske i atmosfere tolerancije", saopšeno je iz Pozitivne.

SNP: Tužilaštvo i policija hitno da reaguju

Socialistička narodna partija (SNP) osudila je napad na TV Pink M. Iz ove partije zahtijevaju da Tužilaštvo i policija hitno reaguju i pronađu počinioca.

"U vrijeme kada javno izgovorena riječ devalvira i kada su slobode svih vrsta ozbiljno ugrožene, zahvaljujući sistemu koji je uspostavio DPS, događaji poput napada na TV Pink M, još jedan su podsjetnik da, koliko god bili različiti, moramo svi zajedno ustati u odbranu univerzalnog principa da različitost koja nam i ne prija - poštujemo. Zato snažno osuđujemo vandalski napad na TV Pink M i zahtijevamo da Tužilaštvo i policija hitno reaguju i počinioca pronađu", kazali su iz SNP-a.

U saopštenju se navodi da je sloboda govora temeljno pravo i "moramo je braniti najžešće kod onih sa kojima se najviše razlikujemo."

"Mediji u Crnoj Gori moraju nastaviti da informišu, a profesionalnost, izbalansiranost i istinitost informacija koje plasiraju im moraju biti prioritet. Tako najprije ispunjavamo junački cilj da čuvamo sebe od drugih, a zapravo čojski da druge čuvamo od sebe", saopšteno je iz SNP-a.

DPS: Što prije otkriti počinioce

Demokratska partija socijalista osudila je kamenovanje prostorija televizije Pink M i poziva nadležne institucije da što prije otkriju počinioce napada na ovu medijsku kuću.

"Bez obzira na to koliko neko bio saglasan ili ne sa uređivačkom politikom neke medijske kuće, svi moramo biti svjesni da je sloboda medija jedan od neprikosnovenih zadataka svakog demokratskog društva. Podsjećamo nadležne institucije da još nije riješen ni raniji napad na ovaj medij, koji je dogodio tokom rušilačkih protesta DF-a 24. oktobra 2015. godine, te da ponovljeni huliganski čin pojedince može uvjeriti da napadi na medije mogu proći bez odgovornosti i nekažnjeno. Zbog toga još jednom ukazujemo da je neophodno što prije otkriti napadače na televiziju Pink M, kako se ovakvi huliganski napadi ne bi više ponavljali", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: