Crna Gora početkom naredne godine zvanično NATO članica

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio na ličnom doprinosu Brimo razvoju ukupnih odnosa i saradnje između dvije zemlje u proteklom periodu.
17 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 07.09.2016. 17:14h

Proces ratifikacije Pristupnog protokola za članstvo Crne Gore u NATO-u u Francuskoj teče bez teškoća i u skladu sa planiranom dinamikom, saopštila je francuska ambasadorka Veronik Brimo.

Nju je u srijedu u oproštajnu posjetu primio premijer Milo Đukanović.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio na ličnom doprinosu Brimo razvoju ukupnih odnosa i saradnje između dvije zemlje u proteklom periodu.

On je naveo da je zadovoljan zbog političkih kontakata na visokom nivou, kao i interesovanja francuskih investitora da ulažu u Crnu Goru.

„Istakao je očekivanje da će se kroz nove infrastrukturne projekte, posebno u energetici i turizmu, i aktiviranjem neiskorištenih potencijala u oblasti poljoprivrede, otvoriti nove mogućnosti za snaženje crnogorsko-francuskog partnerstva, za šta je dobar primjer projekat vjetroelektrana na Krnovu“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je pozdravio posvećenost Vlade Francuske evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana i istakao značaj širenja normativne osnove za dalje jačanje bilateralnih odnosa.

Brimo je zahvalila premijeru, Vladi i crnogorskoj administraciji na dosadašnjoj saradnji i navela da je zadovoljna jer su ukupni bilateralni odnosi dinamični ne samo na političkom, već i na ekonomskom planu.

Ona je pozdravila intenzivnu saradnju dvije zemlje u oblasti obrazovanja, unutrašnjih poslova, odbrane i vojske, naročito u kontekstu tekućih reformskih procesa i integracionog puta Crne Gore ka članstvu u EU i NATO.

„Na toj liniji, iskazala je opredijeljenje Francuske da nastavi da pruža ekspertsku podršku Crnoj Gori u cilju uspješne realizacije obaveza iz evropske agende. Takođe, informisala je da proces ratifikacije Pristupnog protokola za članstvo Crne Gore u NATO u Francuskoj teče bez teškoća i u skladu sa planiranom dinamikom“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: