Mandić: Ne plaše nas tužioci i sudije, Vlada je iza svega

SDT pita Mandića šta zna o povezanosti djelova države sa kriminalnim klanovima, on smatra da je to nastavak pritiska
3232 pregleda 8 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: BORIS PEJOVIC
Andrija Mandić, Foto: BORIS PEJOVIC
Ažurirano: 14.12.2018. 07:30h

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević pozvala je poslanika Demokratskog fronta Andriju Mandića da im kaže šta zna o navodnoj povezanosti državnih struktura sa kriminalnim klanovima, kao i međusobnim obračunima takozvanog kavačkog i škaljarskog klana.

Tužiteljka navodi da je Mandić javnu izjavu o tome dao 29. juna 2018. On je tokom rasprave o izvještaju o radu Državnog tužilaštva u Skupštini rekao, podsjeća tužilaštvo, da je progon DF-a pokrivalica za svađu koja je unijeta među ta dva klana.

“...Oni su radili za DPS. Mislite da je neka razlika između kavčana i škaljaraca? I jedni i drugi su 2006. podržavali nezavisnu Crnu Goru, ni jedan od njih nije član DF-a niti je podržavao moju politiku.... Vi ste te ljude zavadili, vi te ljude hapsite i samo sam rekao šta vi mislite ako nekog trenutka ti ljudi kažu, pošto nisu ni malo naivni, a na Odbou za bezbjednost je saopštio šef ANB-a da finansije nijesu problem ni jednima ni drugima, umjesto ovoga što se istrebljuju, da se malo usmjere i na nekog drugog”, rekao je Mandić.

On je sugerisao da bi ovo trebalo da bude pouka za neselektivnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Ne jedna u slučaju političara, druga kada su u pitanju prijatelji koji mogu a rade kokain preko ove ili one firme, a treća kada su u pitanju oni koji su izgubili podršku ANB-a i koji su izgubili podršku vodeih političara iz DPS-a”, objasnio je poslanik u Skupštini u junu ove godine.

On je juče rekao “Vijestima” da je “nakon hapšenja Nebojše Medojevića i pokušaja hapšenja Milana Kneževića ovo novi primjer pritiska na DF”.

“Neko je u vrhu režima napravio očajnu procjenu da se DF i njegovi lideri mogu zaplašiti konstantnim, neljudskim i nesojskim progonom. Ne ljutim se na zaplašene tužioce i pod sumnjivim okolnostima izabrane sudije, oni su navikli da slušaju, da budu ponizni i puki izvršitelji naloga vrha DPS-a. Oni, zapravo, samo slušaju ono što im narede poslodavci iz vrha režima. Zato mnoge nervira što smo prepoznali koja adresa rukovodi državnim terorom nad DF-om i ka kojoj će još snažnije ići oštrica našeg političkog djelovanja. Nas ne mogu zaplašiti a još manje pokoriti, i sa tom činjenicom treba da računaju svi koji nasrću na nas”, rekao je Mandić.

On je juče najavio vaninstitucionalno djelovanje na rušenju kabineta premijera Duška Markovića.

Bonus video: