Liberalna partija bi na izbore zajedno sa DPS

"Kroz gotovo tri decenije borbe crnogorskih liberala za prosperitetnu, slobodnu, građansku i emancipovanu Crnu Goru u EU i NATO, Predsjedništvo LP smatra da je zajednički nastup liberala sa DPS na predstojećim parlamentarnim izborima najkvalitetniji i najsigurniji okvir za postizanje tih ciljeva", ocjenjuje se u saopštenju
66 pregleda 0 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 07.09.2016. 09:19h

Predsjedništvo Liberlane partije (LP) predložilo je Glavnom odboru da ta stranka na izborima 16. oktobra nastupi zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Predsjedništvo je, kako je saopšteno iz LP-a, na proširenoj sjednici diskutovalo o načinu nastupa liberala na parlamentarnim izborima.

"Predsjedništvo je odlučilo da Glavnom odboru partije uputi Prijedlog o zajedničkom nastupu LP-a sa dosadašnjim koalicionim partnerima - DPS. Odluka je podržana jednoglasno uz jedan uzdržan glas", kaže se u saopštenju LP-a.

Predsjedništvo je zadovoljno postignutim rezultatima u protekle četiri godine koalicione saradnje sa DPS.

Konstatovano je da se, polazeći od zajedničkih programskih načela i ciljeva, uskoro očekuje okončanje verifikacije punopravnog članstva Crne Gore u NATO savez koji će državi snažno garantovati sigurnost i bezbijednost, kao preduslov za ekonomski i socijalni prosperitet.

U LP vjeruju da će naredni četvorogodišnji mandat obilježiti i finalizacija procesa evropskih integracija Crne Gore čime biti obezbijeđen tržišni ambijent za dinamičniji ekonomski razvoj na dobrobit svih građana.

"Kroz gotovo tri decenije borbe crnogorskih liberala za prosperitetnu, slobodnu, građansku i emancipovanu Crnu Goru u EU i NATO, Predsjedništvo LP smatra da je zajednički nastup liberala sa DPS na predstojećim parlamentarnim izborima najkvalitetniji i najsigurniji okvir za postizanje tih ciljeva", ocjenjuje se u saopštenju.

Navodi se da će konačnu odluku o daljoj saradnji donijeće organi LP-a i DPS-a tokom ove sedmice.

Dogovoreno je da opštinski odbori u Kotoru, Budvi, Gusinju i Andrijevici predlože Glavnom odboru kako bi LP trebalo da nastupi na lokalnim izborima u tim gradovima.

Bonus video: