DPS od donacija skupio 165.735 eura za kampanju: Đukanović i Marković još uvijek nisu dali ništa

Poslanici DPS-a uglavnom su donirali po oko 1.000 eura. Milutin Simović, Rešid Adrović i Obrad Stanišić partiji su donirali po 1.500 eura, Filip Vuković donirao je 1.200, kao i Jasmin Sutović i Milorad Vuletić
111 pregleda 0 komentar(a)
Poslanički klub, DPS, Foto: Boris Pejović
Poslanički klub, DPS, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.09.2016. 06:31h

DPS je za predizbornu kampanju od donacija pojedinaca skupio 165.735 eura, a za sada su pojedinci iz članstva “otvorili” više od partijskih funkcionera.

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović, njegov zamjenik Duško Marković još uvijek partiji nisu donirali ništa. Niko od ministara iz te stranke do sada takođe nje donirao ni centa za kampanju.

Zakon o finansiranju političkih subjekata i kampanja dozvoljava pojedincima da partiji doniraju najviše 2.000 eura, a tu cifru za partiju su izdvojili Dražen Dragutinović, Hasan Ramović, Nemša Omerhodžić, Petar Smolović, Saša Mojović, Danijela Popović, Ivana Dubljević, Mihailo Radinović, Miodrag Dabetić, Nika Ljucović, Radoslav Lutovac.

Poslanici DPS-a uglavnom su donirali po oko 1.000 eura. Milutin Simović, Rešid Adrović i Obrad Stanišić partiji su donirali po 1.500 eura, Filip Vuković donirao je 1.200, kao i Jasmin Sutović i Milorad Vuletić.

Predrag Sekulić, Halil Duković, Vuk Roćen, Nikola Gegaj i Šefkija Murić donirali su po 1.100 eura. Po 1.000 eura sumu partiji su poklonili i poslanici Branko Čavor, Husnija Šabović, Radivoje Nikčević, Veljko Zarubica i Zoran Jelić.

Maja Ćatović donirala je 900 eura, kao i Žana Filipović, Branka Tanasijević, Maida Bešlić, Marta Šćepanović, Željko Aprcović.

Gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić donirao je 1.000 eura, gradonačelnik Mojkovca Dejan Medojević 300 eura.

Profesor Blagota Mitrić svojoj omiljenoj partiji poklonio je 100 eura, dok je glumac i direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Branislav Popović DPS-u donirao 250 eura.

Demokrate za sada skupile 1.100 eura

Za razliku od DPS-a, Demokrate Alekse Bečića od donacija su prikupile svega 1.100 eura.

Bečićeva partija je za sada imala tri donacije.

Po 500 eura donirali su Dragan Krapović i Igor Đurašević, dok je Vladimir Vujović donirao 100 eura.

Đukanović u Vladu već zove sve partije sličnog programa

Premijer Milo Đukanović juče je u Ulcinju kazao da je DPS vrlo otvoren za saradnju sa svima sa sličnim programskim principima.

“Nije najvažnije da li su nam procenti tih partija potrebni, čak i pod uslovom da kao partija dođemo do apsolutne vlasti, tražili bismo saradnju sa što je moguće širim krugom partnera, zato što mislimo da je Crnoj Gori i njenoj budućoj stabilnosti i razvoju potreban širi politički front partija koji će činiti vlast”, poručio je Đukanović.

On je potvrdio da će ta partija na izbore izaći samostalno. Kako je kazao, 18 godina su bili u jednokoalicionom aranžmanu. “Mislimo da je, nakon toga, najodgovornije građanima se predstaviti samostalno”.

Komentarišući povlačenje Sporazuma o razgraničenju iz procedure kosovske skupštine i proteste zbog razgraničenja, Đukanović je rekao da Crna Gora nema interesa ni za jednim metrom bilo čije teritorije, sem za svojom teritorijom.

“Takav je naš princip i prema Kosovu, i prema svim drugim susjedima, i ono što želim da vam potvrdim je da nemamo zaista ni u zarezu nerazumijevanja sa kosovskim vlastima”, rekao je premijer.

Bonus video: