URA: Treba li da neko strada kao kolateralna žrtva, pa da se pristupi rešavanju problema u Kotoru?

U naše ime, ali i u ime svih zabrinutih sugrađana, apelujemo na najpozvanije u policiji da pod hitno stanu na kraj ovakvim događajima i vrate bezbjednost građana Kotora i njegovih posjetilaca na nivo dostojan jednog uređenog društva", kazali su iz URA
3 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 06.09.2016. 11:30h

Poslednjih par godina, sa kulminacijom u zadnjih par mjeseci, životi građana Kotora su u ozbiljnoj opasnosti, saopšteno je iz Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Kotor.

"Pitamo nadležne i najodgovornije da li treba da se desi da neko, ne daj bože, strada kao kolateralna žrtva, pa da se ozbiljno pristupi riješavanju ovog problema. U naše ime, ali i u ime svih zabrinutih sugrađana, apelujemo na najpozvanije u policiji da pod hitno stanu na kraj ovakvim događajima i vrate bezbjednost građana Kotora i njegovih posjetilaca na nivo dostojan jednog uređenog društva", kazali su iz URA.

Oni su dodali da se nekada miran grad, sa bezbjednošću na najvećem mogućem nivou, danas ne skida sa novinskih stubaca u najgorem mogućem kontekstu.

"Samo u poslednjih nekoliko mjeseci imamo pucnjave, ubistava i bombaške napade kao udarne naslove koji predstavljaju naš grad. Ovi nemili dogadjaji dešavaju se u naseljima sa prepuno ljudi i djece i u vremenu kada ih je najviše napolju. Jučerašnji bombaški napad u sred bijela dana odnio je dva mlada života, na prilazu kući, koji koriste i drugi mještani. Smatramo da su ovi životi mogli biti spašeni da je „neko“ radio svoj posao. Nažalost, građani ne vide da je nešto urađeno u rasvjetljavanju svih dosadašnjih pucnjava i ubistava", navodi se u saopštenju URA.

Bonus video: