Dedović: Sjednica DIK da bude otvorena za medije

Cijenim da je ova tema izazvala veliko interesovanje javnosti u prethodnom periodu i da će neposredno prisustvo zainteresovanih medija sjednici DIK-a uticati da javnost bude blagovremeno obaviještena o toku sjednice i odluci koju će DIK donijeti po ovom pitanju“
1 komentar(a)
Vlado dedović, Foto: Luka Zeković
Vlado dedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2016. 17:33h

Sjednica Državne izborne komisije (DIK) na kojoj će biti zauzet stav u vezi sa primjenom odredaba Zakona o izboru odbornika i poslanika koje se odnose na identifikaciju birača ličnim kartama, trebalo bi da bude otvorena za medije, ocijenio je član DIK-a Vlado Dedović. On je takav predlog uputio predsjedniku DIK-a Budimiru Šaranoviću. Sjednica DIK-a zakazana je za danas u 13 sati. Dedović smatra da je veoma važno obezbijediti prisustvo medija sjednici DIK-a iz razloga što će danas komisija razmatrati i zauzeti konačan stav po pitanju primjene odredaba Zakona o izboru odbornika i poslanika koje se odnose na identifikaciju birača ličnim kartama na izborima 16. oktobar.

„Cijenim da je ova tema izazvala veliko interesovanje javnosti u prethodnom periodu i da će neposredno prisustvo zainteresovanih medija sjednici DIK-a uticati da javnost bude blagovremeno obaviještena o toku sjednice i odluci koju će DIK donijeti po ovom pitanju“, naveo je Dedović, saopšteno je iz PR centra. On je predložio da DIK razmotri ovaj predlog prije usvajanja dnevnog reda sjednice, kako bi se, u slučaju pozitivne odluke, omogućilo predstavnicima zainteresovanih medija, da prate 45. sjednicu DIK-a.

Bonus video: