Opština Bar: Kosović da čita tekstove i vidi u kakvom gradu živi

Oni su u reagovanju naveli da "moraju navesti da kada se nešto objavljuje mora se raspolagati sa činjenicama i dokazima."
273 pregleda 3 komentar(a)
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 05.09.2016. 10:53h

Gospodin (Željko) Kosović iz URA je dobio nalog da mora periodično objaviti jedan negativan tekst, smatraju iz Opštine Bar.

Oni su u reagovanju naveli da "moraju navesti da kada se nešto objavljuje mora se raspolagati sa činjenicama i dokazima."

Kosović je naveo da je nerad barske samouprave razlog brojnih propusta tokom turističke sezone.

"Informacije o svemu što je naveo g.Kosović su dostupne pa je mogao i morao znati činjenice koje govore da je od 30 kontrola mora na deset plaža barske rivijere, koje je radilo JP Morsko dobro u ljetnoj turističkoj sezoni, 29 bilo kvaliteta K1 i jedna kvaliteta K2 (u špicu sezone u avgustu, 15.08.2016) a nijedna nije bila kvaliteta VK (neispravno). U toku svake turističke sezone JP Komunalne djelatnosti Bar od svih dobija pohvale za svoj rad i odvoženje otpada i čišćenje grada ali u tome im moramo svi pomoći. Postoji problem pojedinaca koji svojim odnosom, ponašanjem, načinom i vremenom odlaganja otpada na neadekvatnim mjestima pokušavaju narušiti njihov trud. Oni i o tome brinu. I uspijevaju. Do 31.08.2016 ukupno je odvezeno i na deponiji odloženo 16.522,87 t otpada ili 3,8% više nego prošle godine a više je i turista za 5,97%. Samo u avgustu ove godine bilo je 3.258,3 t otpada. Dalje nije potrebno komentarisati trud i napor koji čine i JP Komunalne djelatnosti i Komunalna policija za sve nas i naše goste". navode iz Opštine Bar.

Oni navode da problemi postoje ali da se i rješavaju.

"Lokalna uprava preduzima sve da građanima i gostima olakša i omogući bolji i kvalitetniji život i boravak u gradu koji je od svih novinara koji su nedavno boravili u Baru i nakon toga u svojim novinskim tekstovima u matičnim zemljama iznijeli impresije pohvaljen i dovoljno govori o svemu što piše g.Kosović pa nas tjera da pomislimo da nas napor, trud i svakodnevni rad više cijene van Bara nego pojedine grupacije naših građana. Tužno je ali je tako", dodaju iz opštine i preporučuju više novinarskih članaka iz srbijanskih medijia "pa da vidi u kakvom gradu živi i u kakvoj je u stvari svjesnoj zabludi."

"Neka pogleda ankete turista koje se redovno rade o svim segmentima turističke ponude i stanja i njihove impresije i koliko njih je reklo da će ponovo doći. Svi potvrđuju ispravnost našeg rada a u potpunosti demantuju politikanske navode g. Kosovića. Mora se malo pročitati činjenica a ne pisati po narudžbi a pisati negativno i netačno o svom gradu, dok još uvijek traje veoma uspješna ljetnja turistička sezona od koje mnogi naši građani prihoduju, ne treba komentarisati dalje i neka služi na čast g.Kosoviću i URA-i. Uostalom, to će građani komentarisati blagovremeno. Bar je izgrađen kao moderan i uređen grad. Bar se gradi i gradiće se to je sigurno. To je naša obaveza i to je neminovnost. Mi to znamo i to znaju građani Bara koji na najbolji mogući način potvrđuju da smo na dobrom putu", zaključuju iz barske Opštine.

Bonus video: