DIK počela raspravu o primjeni članova izbornog zakona koji se odnose na identifikaciju birača

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je DIK da hitno zauzme stav o problemu sa ličnim kartama, odnosno o primjeni kontradiktornih članova Zakona o izboru odbornika i poslanika koji se odnose na identifikaciju birača
2 komentar(a)
Budimir Šaranović, Foto: Savo Prelević
Budimir Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2016. 13:30h

Državna izborna komisija (DIK) je, u okviru svojih zakonskih nadležnosti, počela raspravu o pitanju primjene članova Zakona o izboru odbornika i poslanika koji se odnose na identifikaciju birača, saopštio je predsjednik DIK-a, Budimir Šaranović.

On je agenciji MINA kazao da će raspravu nastaviti na sjednici planiranoj za utorak, 6. septembra, radi utvrđivanja mišljenja o tom pitanju.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je DIK da hitno zauzme stav o problemu sa ličnim kartama, odnosno o primjeni kontradiktornih članova Zakona o izboru odbornika i poslanika koji se odnose na identifikaciju birača.

„U posljednjih desetak dana o problemu sa ličnim kartama smo imali prilike da čujemo mišljenja političara, NVO-a, pravnih stručnjaka – ali ne i najrelevantnije mišljenje DIK-a, jedino koje pravno obavezuje“, kazali su ranije iz CDT-a.

Bonus video: