Demokrate: Dolaskom DPS-a na vlast Herceg Novi je dotakao dno

"Ništa to ne bi bilo čudno s obzirom na to da je predizborna kampanja u toku, te da Ivanović nije potppuno pomješao stvari pa se ne zna da li u Herceg Novi dolazi kao kordinator DPS-a ili potpredsjednik Vlade. Prije će bit da je ovo prvo, jer je nedavnu konfenrenciju organizovao kao potpredsjednik Vlade u prostorijama Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi, što je klasična zloupotreba državne funkcije u partijske svrhe"
98 pregleda 11 komentar(a)
Institut Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Institut Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.09.2016. 12:18h

Dolaskom DPS-a na vlast u Herceg Novom, grad je dotakao dno u svakom smislu, ocijenjeno je iz Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novi.

Demokrate su ukazale i na, kako su naveli, učestale posjete koordinatora DPS-a za Herceg Novi i potpredsjednika Vlade Petra Ivanovića Herceg Novom.

"Ništa to ne bi bilo čudno s obzirom na to da je predizborna kampanja u toku, te da Ivanović nije potppuno pomješao stvari pa se ne zna da li u Herceg Novi dolazi kao kordinator DPS-a ili potpredsjednik Vlade. Prije će bit da je ovo prvo, jer je nedavnu konfenrenciju organizovao kao potpredsjednik Vlade u prostorijama Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi, što je klasična zloupotreba državne funkcije u partijske svrhe", saopštile su Demokrate.

Dodaju da Ivanović pokušava da svojim posjetama "prikaže građanima kako je on posvećen rješavanju problema i pridobijanju podrške građana na predstojećim parlamentarnim izborima, znajući kako i na koji način je njegova partija došla na vlast u Herceg Novom".

"Podsjetićemo građane samo na izbor predsjednika Opštine, kada smo istovremeno imali dva predsjednika Opštine, svakodnevno prekobrojno zapošljavanje u organima lokalne uprave, haotično stanje oko izgradnje kanalizacionog kolektora, nespremnu turističku sezonu, čitav niz manifestacija koje su ugasili za samo dvije godine, sumnjivu milionsku nabavku led rasvjete, pokušaj gašenja bolnice Meljine, stečaj u brodogradilištu, davanje u zakup ostrva Mamula, pokušaj prodaje Instituta Simo Milošević sumnjivom...", navele su Demokrate.

Interesantno je i to da oko bolnice Meljine, kako ističu, imamo jednu priču od Ivanovića, a drugu od Atlas grupe.

"Dobro bi bilo da građani Herceg Novog saznaju pravu istinu, s obzirom na to da potpredsjednik Vlade tvrdi da je bolnica u sistemu javnog zdravlja, a Atlas grupa da ona izmiruje obaveze prema zaposlenima i da bolnica nije u sistemu javnog zdravlja. Pored Ivanovića imali smo i posjetu još jednog potpredsjednika/ce Vlade, koja je usled političke korupcije došla na to mjesto, da obiđe rukovodstvo Opštine Herceg Novi, čiji su mentori, takođe prevarom došli do vlasti. I tako korupcijom i prevarom misle da mogu ovaj narod i dalje varati, a pritom su svjesni da se ništa ne pitaju, i da su na tim pozicijama još svega nekoliko mjeseci".

Demokrate Herceg Novog, kako ističu, posebno zabrinjava situacija oko OŠ "Milan Vuković".

"Već dva mjeseca postoji igranka na relaciji Opština - Ministrstvo prosvjete. Neshvatljivo je da se tokom ljetnjeg raspusta ništa nije preduzimalo, kako bi školska godina počela na vrijeme, već se čekao kraj avgusta kako bi se angažovao sudski vještak da konstatuje kako je uz manje intervencije škola bezbijedna za normalno funkcionisanje. I umjesto da sve preduzmu kako bi sa što manjim zakašnjenjem počela školska godina, Ivanović, koji je preuzeo i koordinaciju nad prosvjetom, saopštava da će do 19. septembra odlučiti da li je škola spremna, bez obzira na to što svi znamo da je to samo kupovina vremena, kako bi ispalo da oni nešto rade i prikupljaju jeftine političke poene".

Demokrate su podsjetile da je DPS godinama obećavao i školu u Igalu, ali da nikada nije izgrađena.

"Sada im predlažemo da iz privatizacije Instituta Simo Milošević izdvoje dječije odjeljenje i tu naprave školu koja se već jednim dijelom i koristi u te svrhe i na taj način pokažu stvarnu namjeru da nešto urade za naš grad. Mi znamo njihove planove, a oni se ponajmanje tiču djece, škola i vrtića. Plan je da nakon izbora u oktobru rasprodaju sve ono što je preostalo i ostave bez posla još nekoliko hiljada ljudi. To im neće poći za rukom, jer su Novljani odavno prepoznali njihove namjere i uskratili im podršku i bez obzira na sve pritiske koje ovih dana vrše po javnim ustanovama na zaposlene i njihove porodice, nemaju nikakve šanse u Novom. Građani se se konačno oslobodili straha i shvatili da ne zavise od onih koji su u našem gradu uništili i rasprodali sve ono čega su se dohvatili", zaključuje se u saopštenju OO demokrata Herceg Novi.

Bonus video: