Rebronja: Bez SDP-a ne može biti nove Vlade

„Ovaj moj stav je zasnovan na uvidu u stepen organizovanosti partijske infrastrukture, kao i na motivisanosti i energiji svih članova koji predstavljanju SDP na svim nivoima. Bićemo najveće iznenađenje i sigurni da bez SDP-a ne može biti nove Vlade Crne Gore“, kazao je Rebronja agenciji MINA.
124 pregleda 48 komentar(a)
Almir Rebronja, Foto: Facebook.com
Almir Rebronja, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 04.09.2016. 11:01h

Socijaldemokratska partija (SDP) ostvariće na parlamentarnim izborima najbolji rezultat od svog postanka, ocijenio je njen potpredsjednik, Almir Rebronja, poručujući da će ta stranka biti najveće iznenađenje i da nez nje ne može biti nove Vlade.

SDP je odlučio da samostalno izađe na izbore i, kako je saopštio, svjesni su činjenice da rezultat te stranke na izborima zavisi od niza okolnosti. „Ali smo sigurni da će SDP ostvariti najbolji rezultat od svog postanka“.

„Ovaj moj stav je zasnovan na uvidu u stepen organizovanosti partijske infrastrukture, kao i na motivisanosti i energiji svih članova koji predstavljanju SDP na svim nivoima. Bićemo najveće iznenađenje i sigurni da bez SDP-a ne može biti nove Vlade Crne Gore“, kazao je Rebronja agenciji MINA.

On je poručio da će kampanju SDP-a karakterisati direktni kontakt sa članstvom, ali i sa svim drugim simpatizerima i potencijalnim biračima, i da će pokušati u direktnom kontaktu da objašnjavaju građanima „dimenzije ekonomskog propadanja Crne Gore“.

„Upravo ekonomija, zaposlenje i strandard građana će biti naše glavna tema ove kampanje. Jer SDP nema potrebe da previše objašnjava svoje stavove kako za evropske integracije tako i za pitanje NATO članstva, iz prostog razloga što je SDP i bio stožer ovih procesa u Crnoj Gori čitav period“, rekao je Rebronja.

On je dodao da su im jasne i preporuke i zahtjevi članstva za uključivanje novih mladih ljudi koji će u najboljem svjetlu predstavljati politiku SDP-a, odnosno, kako je rekao, evropsku politiku SDP-a za nove generacije u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, svaka kampanja SDP-a je, od osnivanja te stranke 90-ih godina, bila usmjerena na običnog građanina kao i predlaganje jasnih rješenja za sve probleme i procese u tom trenutku.

Rebronja smatra da nema potrebe podsjećati građane Crne Gore na antiratne stavove SDP-a, na stavove o nezavisnosti Crne Gore, a na kraju i na stavove protiv pljačke i pohare države Crne Gore.

Sve te kampanje, kako je rekao, vođene su u pravcu predstavljanja jasnih i iskrenih poruka biračima i građanima, bez obzira koliko je istina bila surova.

„Znači, nije bilo politikanstva sa nacionalnim ciljevima Crne Gore. I ovog puta svi uvaženi birači i simpatizeri SDP-a mogu biti sigurni da ne želimo ni u ovoj kampanji da se bavimo prikupljanjem jeftinih političkih poena i politikanstvom već da nudimo konkretna rješenja u interesu svih u Crnoj Gori“, naveo je Rebronja.

SDP će, kako je rekao, građanima Crne Gore ponuditi „novo savezništvo za nove pobjede sa novom generacijom iskusnih i hrabrih predstavnika naše politike podržane od strane iskusnih i dokazanih starih članova koji su uspješno vodili SDP u proteklih 25 godina“.

„Dobitna kombinacija i predstavlja iskustvo plus mladost“, ocijenio je Rebronja.

Kako je kazao, SDP je duži vremenski period u direktnom kontaktu sa svojim biračima i, još od perioda prije Kongresa, partijska infrastruktura SDP-a je „na nogama“.

„Poslije Kongresa imali smo period razlaza sa Demokratskom partijom socijalista koji je trajao do januara ove godine. Čitav taj period SDP je bila u obavezi da u stalnoj komunikaciji sa svojim članstvom donosi usaglašene odluke. Tako da smo apsolutno spremni i za ovu izbornu kampanju“, kazao je Rebronja.

On je dodao da upravo ti događaji u poslednjih godinu dana predstavljaju i motiv više za članove, aktiviste i simpatizere SDP-a da zajedničko ostvare najbolji izborni rezultat koji je SDP do sada imala.

„Posebno smo zadovoljni sa organizovanošću većine opštinskih odbora koji imaju i snage i znanja da iznesu i ovu kampanju. Da podsjedtim da u većini Opština SDP je samostalno izlazio na izbore i ostvario dobre rezultate“, naveo je Rebronja.

Komentarišući ukrupnjavaja u opozicionom bloku, Rebronja je rekao da se svako savezništvo na političkoj sceni kreira na osnovu dubljih analiza trenutnog političkog procesa.

„Tako da ne postoje slučajne koalicije ili slučajna savezništva. SDP pozdravlja svako savezništvo koje nudi jasni prijedlog za bolje sjutra za sve građane Crne Gore“, poručio je Rebronja.

Bonus video: