Potpredsjednik Opštine Ulcinj promovisao veliku Albaniju

Arian Murati je bio predsjednik odborničkog kluba Force, a za potpredsjednika Opštine izabran je u aprilu ove godine, kada je DPS sa koalicionim partnerima ponovo preuzela kontrolu nad vlašću u Ulcinju
356 pregleda 201 komentar(a)
Arian Murati, Foto: Visit-ulcinj.com
Arian Murati, Foto: Visit-ulcinj.com
Ažurirano: 04.09.2016. 07:02h

Potpredsjednik Opštine Ulcinj Arian Murati (Forca) objavio je juče na Facebook profilu člansku kartu navijačkog kluba, sa mapom koja promoviše ideju velike Albanije. Status je potom izbrisan sa društvene mreže, ali “Vijesti” imaju dokaz o prvobitnoj objavi sa profila ulcinjskog funkcionera.

Pored ulaznice za utakmicu Makedonija - Albanija 5. septembra, Murati je postovao i člansku kartu navijačkog kluba iz Albanije, na kojoj se vidi karta velike Albanije sa gradovima u Crnoj Gori, na Kosovu, Srbiji, Grčkoj... Pored nje piše "Ponosim se što sam Albanac", a zatim se u kraćem tekstu, između ostalog navodi: "Blago nama što smo Albanci, podržavamo sve što je sa naših teritorija, gdje žive Albanci, i u dijaspori...".

Murati je "Vijestima" najprije objasnio da je karta ulaznica za utakmicu.

"To drugo je članska karta Fudbalskog saveza Albanije, ja ih nisam napravio. Mjesta za provokacije nema. Jer, kao što sam pratio utakmice Crne Gore, sa velikim zadovoljstvom idem da pratim i navijam za utakmicu Albanije”, rekao je Murati.

On je na Facebooku postovao, kako se vidi na kopiji koju su "Vijesti" sačuvale, sa stadiona u Skadru koji nosi ime poznatog albanskog fudbalera "Loro Borici".

On tvrdi da u "sportu nema politike".

Zbog čega je zatim uklonio objavu na Facebooku i zbog čega je objavljivanjem članske karte sa kartom velike Albanije promovisao tu ideju, on kasnije nije želio da objasni jer nije odgovarao na drugi telefonski poziv redakcije, ni na poruku.

Arian Murati je bio predsjednik odborničkog kluba Force, a za potpredsjednika Opštine izabran je u aprilu ove godine, kada je DPS sa koalicionim partnerima ponovo preuzela kontrolu nad vlašću u Ulcinju.

Bonus video: