SO Herceg Novi bez opozicije usvojio dva akta iz oblasti kulture

Sekretarka za kulturu Tamara Lepetić je ukazala da je usvajanje smjernica zakonska obaveza, ali i neophodo za projekat EPK 2021. Podsjećamo da je Opština Herceg Novi bila u obavezi da donese taj akt još 2008 godine kada je usvojen Zakon o kulturi.
1 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.09.2016. 14:47h

Odbornici vladajuće koalicije (DPS –Izbor) na nastavku vanredne sjednice SO u petak, usvojili su, bez prisustva opozicije, predlog odluke o usvajanju smjernica za Program razvoja kulture za period 2017-2022. godine i zaključake o učešću Opštine u projektu „Herceg Novi-Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu“.(EPK)

Sekretarka za kulturu Tamara Lepetić je ukazala da je usvajanje smjernica zakonska obaveza, ali i neophodo za projekat EPK 2021. godine.

Podsjećamo da je Opština Herceg Novi bila u obavezi da donese taj akt još 2008 godine kada je usvojen Zakon o kulturi.

Koordinatorka projekta EPK i odbornica Izbora, Nataša Martić je navela da je Herceg Novi prošao prvu fazu kandidature i ušao u drugu. U međuvremenu stigla je podrška i potvrda za aplikativno finansijsko učešće Vlade, gradova partnera, Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, prijestonice Cetinje i glavnog grada Podgorice.

Opozicioni odbornici su ranije kritikovali projkat EPK. Nezavisni odbornik Obrad Gojković je na prethodnoj sjednici lokalnog parlamenta koja je prekinuta jer nije bilo kvoruma, kazao da je visoko rizična odluka o projektu EPK jer je riječ o desecima milionima koje “treba dati nekom da raspolaže, a da se ne zna na šta idu sredstva”.

U ime predlagača i obrađivač zaključaka koji se odnose na kandidaturu Novog za EPK, Saša Vujović, je negirao da to znači višemilionsko zaduživanje opštine Herceg Novi, niti obavezu da se u sljedećim godinama utvrde tačni iznosi sredstava učešća.

Bonus video: