Demos poručio Grboviću: Nemojte se kititi tuđim perjem

Oni ističu da se predsjednik Opštine hvalio projektima koje su drugi realizovali – Tehnopolisom, iza koga stoji Ministarstvo nauke, magistralnim putevima koje realizuju vladina Direkcija
0 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.09.2016. 13:58h

Opštinski odbor Demosa reagovao je na stavove predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića koje je iznio na radnom doručku sa novinarima, kada je pobrojao šta je to lokalna uprava uradila od prethodnog do ovog septembra.

„Predsjednik opštine, kao i njegovi prethodnici iz partije na istoj funkciji koju sada obavlja, ili iz neznanja ili namjerno kite se tuđim perjem. Predsjednik je u obavezi prema građanima da kaže šta je urađeno sa novcem građana Nikšića kojim se gradska kasa sve slabije puni, jer su oni brutalno osiromašeni i obespravljeni upravo kreativnom i odgovornom vladavinom DPS-a u proteklih 26 godina”, navodi se u saopštenju OO Demosa.

Oni ističu da se predsjednik Opštine hvalio projektima koje su drugi realizovali – Tehnopolisom, iza koga stoji Ministarstvo nauke, magistralnim putevima koje realizuju vladina Direkcija.

“Pomalo je je tužno, a previše ironično pričati o bazenu kojeg je ta ista vlast upropastila i zatvorila, da bi opet uz pomoć donatorskih večeri i Vaterpolo saveza Crne Gore rekonstrusala isti. Nezaobilazna je i predizborna ‘poslastica’ DPS-a, koja je u stvari simbol njihove vladavine, a to je Dom revolucije za kojeg će sigurno naći rješenje tokom sljedećeg mandata”, stoji u saopštenju.

Novina u projektima a može biti, smatraju u Demosu, i ponavljanje istorije, jeste završetak aerodrome koji će “poslužiti u bježaniji DPS tajkuna sa ćupovima zlata, kao što se nekada radilo sa Kapina polja”.

“Krunski dokaz kvaliteta vladavine DPS-a jeste vrhunski cinizam prema Nikšiću i Nikšićanima kroz program podrške razvoja kulture, kojeg su sveli na farička plemena koja treba oplemenjivati kulturnim sadržajima. Najljubaznije vas molimo, nemojte ni podržavati ni pridržavati kulturu u Nikšiću. Jednostavno – ostavite je na miru”, poručili su iz Demosa.

Bonus video: