Grbović: Finansijska situacija u Nikšiću više nego dobra

„Pošto je konkurencija takva kakva je nadam se da će ova lokalna vlast nastaviti sa radom i u narednom periodu“, poručio je Grbović
15 komentar(a)
Radoš Šućur Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Radoš Šućur Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.08.2016. 11:00h

Finansijska situacija u Nikšiću je više nego dobra tako da nema niti u narednom periodu može biti bilo kakvih problema, kada su finansije u pitanju.

To je na tradicionalnom radnom doručku sa novinarima kazao predsjednik Opštine Veselin Grbović.

Radni doručak je bio prilika da Grbović sumira rezultate od prošlog do ovog septembra i pobroji završene projekte – bazen, Tehnopolis, zgradu za raseljena lica, rekonstrukciju dionice puta oko Trubjele, reflektore na stadionu, aerodrom, za koji postoji interesovanje Iračana, ali i da pomene investicijekoje su u toku ili tek treba da se realizuju.

Grade se dva seoska vodovoda, isto toliko vrtića, jedna ambuanta, dok je druga već završena, tri igrališta za djecu, zgrada za penzionere, vjetroelektrane na Krnovu. Prema riječima Grbovića i kada je ekonomija u pitanju u gradu pod Trebjesom „duvaju neki bolji vjetrovi“ i stižu bolja vremena za Rudnike boksita, Metalac, Niku, Šik Javorak, Monteživ a tu je, kako je kazao, i značajan broj privatnih investicija.

Naredne godine biće popločan Trg, čija je rekonstrukcija u toku, a prema riječima Grbovića slijedi i asfaltiranje saoskih puteva i izgradnja vodovoda i akumulacija, gradnja jedne zgrade za penzionere i dvije za zdravstvene radnike, rekonstrukcija Dvorca kralja Nikole.

„Do kraja godine popravićemo ogradu oko Doma revolucije i napraviti parking sa 200 mjesta, očistiti unutra kako bi naredne godine, korak po korak, krenuli u realizaciju projekta koji je pobjedio na konkursu Ministarstva održivog razvoja i turizma“, kazao je Grbović.

Iako, kako je rekao pojedine vanparlamentarne partije zagovaraju održavanje prijevremenih lokalnih izbora oni će biti održani u martu jer, kako je kazao Grbović, lokalna vlast želi da odradi mandat onako kako je zamislila i onome ko ih naslijedi ostavi dobre osnove za dalji rad.

„Pošto je konkurencija takva kakva je nadam se da će ova lokalna vlast nastaviti sa radom i u narednom periodu“, poručio je Grbović.

Potpredsjednik Opštine Radoš Šućur kazao je da septembar traje stotinu dana da ne bi mogli zadovoljiti interese svih koji su htjeli da tokom mjeseca kada Opština slavi svoj dan, prezentuju programe.

Međutim, tako je, prema riječima Šućura, svih mjeseci tokom prethodne tri godine, od kada se realizuje Program podrške razvoju kulture pa bi, smatra on, trebalo razmisliti o sličnom programu za period od 2017 do 2020.godine.

„Vrijeme od ove tri godine je pokazalo da Nikšić ima dobru publiku za sve programe“, kazao je Šućur.

Ne vlada veliko interesovanje samo za programima iz oblasti kulture. Prema riječima Šućura zadnjih mjeseci se javljaju bivši vrhunski sportisti koji su zainteresovani da u partnerstvu s Opštinom grade objekte namijenjene sportu što je, smatra on, dobar indikator da Nikšić postaje interesantan i u tom pogledu.

„Nema grada u Crnoj Gori koji je praktično svu infrastrukturu dao besplatno sportistima, kao što je to uradio Nikšić“, kazao je Šućur.

Ova godina je bila uspješna i kada su turisti u pitanju pa tako, prema riječima Šućura, poslednjih mjeseci u gradu pod Trebjesom nije bilo slobodnog kreveta što se nije dogodilo u zadnjih 10 – 15.godina.

Bonus video: