Koalicija Zdravo Berane razočarana ponašanjem lokalnog DPS-a

Oni tvrde da lokalni DPS neprestano poziva državne organe da odugovlače ili zaustave projekte koji se finansiraju iz budžeta države, što je protivno interesima građana Berana
103 pregleda 0 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 30.08.2016. 14:03h

Rukovodstvo Opštine Berane iz koalicije Zdravo Berane SNP – DF iskazalo je razočaranost ponašanjem lokalnog DPS-a, odnosno neprihvatanjem i saobotiranjem projekata koje ima namjeru da realizuje Opština Berane samostalno ili u saradnji sa državom, a koji su od interesa za sve građane naše opštine.

„Riječ je o projektima čiji period važenja nije do 16. oktobra već se njima rješavaju problemi za nekoliko decenija. Neshvatljivo je da se može i pomisliti a kamoli bilo šta uraditi kako bi se zaustavili projekti na igradnji vodovoda u više Mjesnih Zajednica (Kaludra, Zagorje, Donja Rženica i Donje Luge), vodovod sa hidrocentralama u vrijednosti od preko jednog milona eura, izgradnja 94 stambene jedinice na Rudešu, zatim odlaganje komunalnog otpada na Rujiškim lazama i privremeno pretovarnoj stanici u MZ Budimlja, odnosno u krugu bivše Fabrike celuloze i papira“, navodi se u saopštenju iz Opštine Berane.

Oni tvrde da lokalni DPS neprestano poziva državne organe da odugovlače ili zaustave projekte koji se finansiraju iz budžeta države, što je protivno interesima građana Berana.

„Očekujemo i nadamo se da će država nastaviti sa relizacijom projekata koji se finansiraju iz budžeta države i neće podleći partijskim zalaganjima lokalnog DPS-a. Država je država svih nas a ne samo lokalnog DPS-a kako to oni misle“ – kaže se u saopštenju rukovodstva Opštine Berane.

Prema njihovim riječima „primjećuje se da u pakovanju dušebrižništva lokalnog DPS-a prednjače pored partijskih i lični interesi nekolicine koji su, kako oni vjeruju, na visokim pozicijama“.

„Građani Berana su dokazano mudri i vispreni ljudi i znaju šta je najbolje za njih i sigurno neće raditi u korist svoje štete. Neshvatljivo je da bilo ko sa bilo koje pozicije može sebi dati za pravo da zloupotrebljava svoje građane kako ne bi građani imali pravo na zdrav vazduh, čistu vodu i pravo na stan. Na kraju vam moramo naglasiti da smo stanje koje ste nam ostavili, a koje je bilo haotično, konsolidovali u svakom segmentu i za relativno kratak period što vam očigledno ne odgovara. Podvlačimo i zaključujemo sa tim ovo saopštenje da ćemo uprkos opstrukcijama sve planirane projekte, kao i započete završiti kako bi građani Berana živjeli u bolje organizovanoj i uređenoj lokalnoj zajednici“, zaključuje se u saopštenju rukovodstva.

Bonus video: