Ljujić: Postali smo destinacija za kriminalce koji postaju ugledni građani

On napominje da država sa oko 620 000 stanovnika, sa bogatim resursima, prirodnim bogatstvima, potencijalima, izlaskom na more i brojnim drugim turističkim ponudama zaslužuje mnogo bolji rejting, a njeni građani kvalitetniji i bogatiji život
74 pregleda 7 komentar(a)
Marko Ljujić, Foto: Demokratska Crna Gora
Marko Ljujić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 30.08.2016. 13:09h

Crna Gora je za 27 godina, koliko je DPS na vlasti, prošla kroz razne turbulentne periode, koje će ostaviti dugoročne posljedice po nadolazeće generacije, saopštio je član glavnog odbora Demokratske Crne Gore, Marko Ljujić.

"Sprega sa organizovanim kriminalom, korupcija, dužničko ropstvo, razne afere onih koji se nalaze ili su u prošlosti pripadali strukturama izvršne vlasti su odraz jedne četvrt-vjekovne politike kojoj mora doći kraj. Interesne grupe ljudi, u svijetu prepoznate kao kriminalne organizacije, povezane sa vlašću u Crnoj Gori, na uštrb svih građana, decenijama ubiraju sve vrste prihoda, iznoseći ogroman kapital vani, dok vlast to vješto prikriva, nazivajući ih uglednim svjetskim investitorima. Sve ono što su generacije decenijama stvarale, privređivale i čuvale, rasprodato je tzv. strateškim partnerima. Crna Gora se nalazi na ivici bankrota, njena ekonomija se nalazi u dramatičnom stanju, usljed velikog broja dospjelih obaveza, kriminalno-neodgovorno izdatih garancija i katastrofalno štetnih ugovora. Nezapošljenost, javni dug, nedomaćinsko ponašanje aktuelne vladajuće garniture dovoljni su razlozi za njihov ubrzan odlazak sa vlasti", navodi Ljujić.

On napominje da država sa oko 620 000 stanovnika, sa bogatim resursima, prirodnim bogatstvima, potencijalima, izlaskom na more i brojnim drugim turističkim ponudama zaslužuje mnogo bolji rejting, a njeni građani kvalitetniji i bogatiji život.

"Umjesto svih pobrojanih stvari, Crna Gora je u svijetu prepoznata kao država koja je sigurna destinacija za svjetske i regionalne kriminalce, koji postaju ugledni građani. Takođe, aktuelna vlast kontinuirano podstiče podjele, na već postojeće probleme sa kojima se suočavaju građani nadovezuje nove vrste problema, stavljajući tako u fokus zbivanja razlike i različitosti u Crnoj Gori. Na pijedestal stavljaju sve one stvari koje bi u jednoj srećnoj i sređenoj državi bile na margini, gurajući pod tepih izuzetno loše ekonomsko stanje u zemlji, socijalnu i zdravstvenu nezaštićenost, brojne afere i kriminalne radnje kojima su državu doveli na ivicu propasti.Demokrate nude drugačiju Crnu Goru, državu u kojoj će svi građani biti isti, i jednako vrednovani, bez obzira na bilo kakve razlike i različitosti, i državu u kojoj će rad, znanje i poštenje biti prioritet u odnosu na političku pripadnost. Državu u kojoj će rast, socijalna ravnopravnost i održivost biti glavni razlozi za djelovanje. Demokrate se neće baviti svakodnevnim politikanstvom, Demokrate neće funkcionisati po principu prodaj, pozajmi, potroši i tako zadužiti generacije, kao što radi aktuelna vlast. Demokrate će se zalagati za moderniju, bogatiju i drugačiju Crnu Goru, gdje nećemo pristajati na ucjene, već ćemo hrabrom, odgovornom i poštenom politikom se izboriti za pobjede, a podjele ćemo ostaviti tamnoj prošlosti kao i aktuelnu vlast na čelu sa DPS-om" zaključuje Ljujić.

Bonus video: