Danilović: Posljednji čas da opozicija počne mudro da sarađuje

On je dodao da niko više nije toliko naivan da ne vidi "kako smo međusobno ljubomorni, sujetni i proračunati i kako se time otvara put Vladi da lagodno funkcioniše."
2060 pregleda 10 komentar(a)
Danilović, Foto: SAVO PRELEVIC
Danilović, Foto: SAVO PRELEVIC
Ažurirano: 14.12.2018. 14:49h

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Daniloviić rekao je da je zaista posljednji čas da opozicija, razumno, mudro i državnički počne da sarađuje, jer je postojeća međusobna agresivnost prevršila odavno mjeru dobrog ukusa.

"Koliko god ko od nas bio jak ili slab saradnja je neophodna jer ne postoji način da pojedinačno promijenimo Crnu Goru. Kukavičluk je stalno se svađati po istoj matrici; jedni su saradnici režima, a drugi su beskompromisni borci protiv njega. Opozicione stranke tako postaju preduzeća i firme koje se bore za mandate i što veće budžetske apanaže, a osvajanje vlasti i zajednička pobjeda nad postojećom vlašću samo pusta želja, ako je više i želja uopšte", rekao je Danilović.

On je dodao da niko više nije toliko naivan da ne vidi "kako smo međusobno ljubomorni, sujetni i proračunati i kako se time otvara put Vladi da lagodno funkcioniše."

"Mi koji smo u parlamentu i opozicione stranke koje su i dalje van njega dužni smo da sarađujemo. Dokaz časti i opozicione čvrstoće nije u institucionalnom ili vaninstitucionalnom djelovanju, ako je ono jalovo i bezidejno, nego u hrabrim, smislenim i jasnim namjerama - borba na svim frontovima, međusobno poštovanje i borba za drugačiju Crnu Goru", kazao je Danilović.

Danilović je rekao da je Ujedinjenoj Crnoj Gori svaka inicijativa o zajedništvu prihvatljiva "ali uz prethodno jasnu viziju o tome šta hoćemo."

"Neprihvatljivo je i politički nepismeno glumiti smrtno neprijateljstvo u opoziciji, a željeti promjene u društvu. Svako svakome ima šta da zamjeri, ali ako su nam zamjerke nepremostive za saradnju onda šaljemo jasnu poruku da ćemo prije sarađivati sa vlašću, jer je očigledno da nikada nećemo pojedinačno pobijediti DPS. Saradnja sa većinom je legitiman izbor, ukoliko je planiran od čije strane, ali je onda nedopustvo da se optužujemo za izdaju, pošto smo dovoljno, svi skupa, osuđeni i prognani od strane izvršne vlasti", rekao je Danilović.

Danilović je poručio da opozicija mora da se ukrupni i stane iza održivih projekata i ideja.

"Za razlike imamo vremena, a za promjene je odavno kasno. Istraživanja javnog mnjenja nisu sebi svrha niti treba jedne da ohrabre, a druge obeshrabre. I bez istraživanja znamo šta nam je činiti. Da bismo pomirili Crnu Goru moramo se međusobno izmiriti", zaključio je Danilović.

Bonus video: