DPS: Za politički uspjeh nije dovoljna crvena kravata

Oni podsjećaju da odbornici Demokrata, koji mandate nijesu dobili „u izbornoj utakmici, već u brojnim prekomponovanjima na političkoj sceni“, ne dolaze na zasijedanja opštinskog parlamenta, ali se i ne odriču odborničke naknade
83 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.08.2016. 07:50h

Reagujući na zahtjev Demokrata da se odbornicima SO Nikšić skrate mandati i organizuju lokalni izbor kad i parlamentarni, iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OO DPS) saopštili su da za nije naveden ni jedan valjan razlog da bi se takav zahtjrv uvažio, već su samo korišćene „odavno demantovane priče o političkoj korupciji“.

„U Nikšiću je sve redovno, lokalna uprava funkcioniše u punom kapacitetu, ostvaruje rezultate koje vide svi građani i razmišlja o svakom segmentu života naših sugrađana. A za to vrijeme Demokrate lagano, neopterećeni odgovornostima i obavezama prema građanima, sa crvenim kravatama šetaju obnovljenim nikšićkim ulicama i trgom, na kome se uveliko odvijaju radovi“, stoji u saopštenju OO DPS-a.

Oni podsjećaju da odbornici Demokrata, koji mandate nijesu dobili „u izbornoj utakmici, već u brojnim prekomponovanjima na političkoj sceni“, ne dolaze na zasijedanja opštinskog parlamenta, ali se i ne odriču odborničke naknade.

„Za ozbiljnu političku priču nije dovoljna crvena kravata, dijeljenje letaka i čokoladica, gradske promenade i neukusni spotovi. Za politički uspjeh neophodan je dobar program, kvalitetan kadar koji će iznijeti taj program, ozbiljnost i posvećenost, kakvu upravo pokazuju DPS i lokalna uprava Nikšića. Zato polako. Sve u svoje vrijeme, vođenje grada prepuštite onima koji taj posao shvataju i rade ozbiljno, a dječije igrarije ostavite onima kojima i pripadaju“, poručili su iz DPS-a.

Bonus video: