SNP Pljevlja: Uprava Rudnika uglja i dalje namjerno zabija glavu u pijesa

"To što iza sebe ostavljaju užas - ogromne površine nerekultivisanog zemljišta i neuređene deponije koje su ekološke bombe ih, takođe, ne dotiče"
2 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.08.2016. 15:14h

Umjesto da odgovori na konkretne činjenice u vezi sa katastrofalnim poslovnim rezultatima te kompanije i pogubnim ekološkim uticajem na Pljevlja, Uprava Rudnika uglja i dalje namjerno zabija glavu u pijesak, kazali su iz SNP Pljevlja.

Iz partije su saopštili da upravu Rudnika uglja ne dotiču rast gubitaka i duga preduzeća, te neispunjene ugovorne obaveze prema opštini Pljevlja.

"To što iza sebe ostavljaju užas - ogromne površine nerekultivisanog zemljišta i neuređene deponije koje su ekološke bombe ih, takođe, ne dotiče. Polako zatežu omču oko vrata svakom stanovniku pljevaljskog kraja. Sve ove teme, koje je pokrenuo SNP u cilju zaštite interesa naroda Pljevalja, uprava Rudnika uglja sakriva pod tepih uz podršku DPS-a i same Vlade Crne Gore" navodi se u saopštenju.

Iz partije navode da sa druge strane, čak i uprava Rudnika uglja i ne pokušava da demantuje da je sasvim izvjesno nestajanje ove kompanije, kao samostalnog subjekta, u slučaju izgradnje Drugog bloka TE Pljevlja.

"Ali zato prećutkuju da je to preduslov koji se treba ispuniti nezavisno od uspjeha projekta izgradnje Drugog bloka i da gubitak samostalnosti, odnosno utapanje u EPCG znači neminovno smanjenje broja zaposlenih, znatno umanjenje prihoda u budžetu opštine Pljevlja, kao i pad ukupnog životnog standarda u gradu. Ističemo i da su svi podaci o poslovanju Rudnika uglja koje smo iznijeli do sada - sadržani u njihovom zvaničnim dokumentima, tako da uprava Rudnika treba da kaže kada je lagala – kada je pripremala ta dokumenta ili kada je reagovala na naša saopštenja" istakli su iz ove partije.

Bonus video: