Mitrović: DPS ne želi prijevremene lokalne izbore u Nikšiću

“Kakvi su to rezultati kojima se hvali jedna lokalna vlast kad u prvom planu ističe otvaranje terase hotela ‘Onogošt’, koji je prodat za nešto više od million eura, a procjenjivan svojevremeno na 16 miliona”
213 pregleda 7 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Demokrate Crne Gore
Marko Mitrović, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 28.08.2016. 13:17h

Opštinski odbor nikšićkih Demokrata u saopštenju za javnost ističe da uprkos njihovim brojnim pozivima da se skrati mandat Skupštine opštine i raspišu prijevremeni lokalni izbori, zajedno sa parlamentarnim, Demokratska partija socijalista je “još jednom pokazala da su joj partijski interesi ispred interesa građana”.

“Funkcioneri DPS-a ističu da vlast u Nikšiću funkcioniše ‘sjajno’ i da nema razloga za skraćivanje mandata odbornicima u Skupštini grada. Međutim, za skraćivanje mandata, pored razloga racionalnosti, ušteda od preko 100 000 eura, tu su i jasni politički razlozi”, stoji u saopštenju za javnost koje je potpisao dr Marko Mitrović, predsjednik OO Demokrata.

Pored toga što je DPS u Nikšiću, ističe Mitrović, došao političkom korupcijom, tu je i činjenica da sadašnja vlast nije riješila dva ključna pitanja – dug, koji je i dalje 40 miliona eura, i nezaposlenost, koja je, smatra on, veća nego prije dolaska “ove vlasti koja je trebalo da nas ‘spasi’ od prethodne”.

“Kakvi su to rezultati kojima se hvali jedna lokalna vlast kad u prvom planu ističe otvaranje terase hotela ‘Onogošt’, koji je prodat za nešto više od million eura, a procjenjivan svojevremeno na 16 miliona”, stoji u saopštenju.

Mitrović smatra da je pravi razlog zbog kojeg DPS ne želi da se lokalni izbori u Nikšiću održe zajedno sa parlamentarnim njihov strah od izbornog poraza. Podsjetio je da DPS u Nikšiću izgubio na lokalnim izborima 2012.godine, a da se to dogodilo i godinu kasnije na predsjedničkim izborima.

“Iz tog straha se rađa potreba da lokalni izbori u Nikšiću budu izdvojeni kako bi svu svoju partijsku infrastrukturu preselili u Nikšić i pokušali njima svojstvenim mahinacijama i izbornim prevarama da zadrže vlast i naš grad na kraju gurnu u ekonomsku agoniju”, istakao je Mitrović uz napomenu u Nikšiću jedino Demokrate traže izbore, kojima, kako tvrdi rejting rapidno raste.

“Jedini su u Nikšiću koji imaju program za našu lokalnu zajednicu i jedini koji nemaju strah od lokalnih izbora niti bilo kojih drugih izbora, jer znaju da dolazi vrijeme pobjeda”, poručio je Mitrović.

Bonus video: