"Đukanović i Tači spremni da izazovu sukobe radi opstanka na vlasti"

"Dolazak esktremiste Velijua i dopuštanje održavanja skupa u Tuzima u vezi otcepljenja dijela teritorije i pripajanja Albaniji, upadi albanskih esktremista sa Kosova na teritoriju Crne Gore, slanje SAJ na granicu sa KiM, mogu biti dio opasnog plana Đukanovića i Tačija da izazivanjem nekog oružanog sukoba, pokušaju da zaustave proces demokratskih promjena u Crnoj Gori. Zato pozivam sve naše sugrađane Albance da ne nasjedaju na eventualne provokacije i izrežirane konflikte i sukobe i da ne dopuste korumpiranim liderima kakvi su Đukanović i Tači da se igraju sa mirom, stabilnosti i ljudskim životima".
133 pregleda 54 komentar(a)
Hašim Tači, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Hašim Tači, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2016. 10:11h

Predjednik PzP-a i član Demokratska fronta Nebojša Medojević rekao je povodom novih dešavanja na granici Crne Gore i Kosova i postavljanja gnijezda SAJ-a da je već upozoravao da premijer Milo Đukanović i njegov kolega iz susjedstva Hašim Tači već od ranije spremaju planirani sukob.

"Podizanje teznija oko demarkacije granice izmedju Crne Gore i KiM, nije slučajna i može biti iskorišćenja za iniciranje nekog oružanog sukoba u Crnoj Gori, kako bi se, spasio korumpirani režim Đukanovića, koji ubrzano gubi podršku birača i koji više . čak ni uz pomoć stranih Ambasada i nekih djelova opozicije, više ne može da opstane na vlasti. Takvu akciju Đukanović je vec sproveo 2006. godine, dan pred parlamentarne izbore, kada mu je prijetila opasnost da na prvim izborima u nezavisnoj Crnoj Gori izgubi vast, zbog sjajnog rezultata PzP. Akcijom “Orlov let”, Đukanović je uspio da prestraši Albance i da osvoji jedan mandata, koji mu je nedostajo za formiranje Vlade.", rekao je Medojević.

On se takođe osvrnuo i na dolazak Tahira Velijua koji je otvoreno propagirao Veliku Albaniju u Tuzima.

"Dolazak esktremiste Velijua i dopuštanje održavanja skupa u Tuzima u vezi otcepljenja dijela teritorije i pripajanja Albaniji, upadi albanskih esktremista sa Kosova na teritoriju Crne Gore, slanje SAJ na granicu sa KiM, mogu biti dio opasnog plana Đukanovića i Tačija da izazivanjem nekog oružanog sukoba, pokušaju da zaustave proces demokratskih promjena u Crnoj Gori. Zato pozivam sve naše sugrađane Albance da ne nasjedaju na eventualne provokacije i izrežirane konflikte i sukobe i da ne dopuste korumpiranim liderima kakvi su Đukanović i Tači da se igraju sa mirom, stabilnosti i ljudskim životima. Očekujem i da će Ambasada SAD i EU, koje su do sada otvoreno podržale Đukanovića i održavale ga na vlasti, uprkos svima poznatim izbornim kradjama, političkoj korupciji, da iskoriste svoj uticaj i mehanizme i da preventivno djeluju u cilju sprečavanja mogućeg ponavljanja scenarija iz Kumanova i u Crnoj Gori. Izbori 16.oktobra su prilika da ovaj opasni, korumpirani i kriminalizovani režim smijenimo mirnim putem, jedinstvom i riješenošću da i Crna Gora postane slobodna i dmeokratsk država u kojoj ćemo sva otvorena pitanja, pa i albansko pitanje rešavati mirnim demokratskim, političkim sredstvima", napisao je Medojević u saopštenju.

Član DF-a je kazao da je vrijeme da se svi ujedine i da se posvete drugim temama kao što su otvaranje fabrika i zapošljavanje, ne mogućim režiranim sukobima od strane Đukanovića.

"Političari kojima od opstanka na vlasti zavisi sloboda, koji se plaše demokratije i suočavanja sa nezavisnim sudovima, su spremni na sve , pa čak i da izazovu sukobe i haos, samo da bi opstali na vlasti. Zato je sada više nego ikad, potrebna gradjanska hrabrost i mudrost, da osvojimo pobjedu , sačuvamo gradjanski mr, multietnički sklad i našu zajedničku kuću Crnu Goru, koju ćemo zajednički uredjivati da bude dobra i pravedna za sve njene ukućane. Vrijeme je da se borimo za otvaranje fabrika, nova dobro plaćena radna mejsta za mlade, veće plate i dostojanstvo radnika, a ne da ponovo budemo uvučeni u sukobe , da bi Djukanović I Tači čuvali svoju vlast i bogatsvo opljackano od naroda", zaključio je Medojević.

Bonus video: