Marković uputio saučešće ambasadoru Italije

"Mnogo od onog što prirodne katastrofe poruše, može ponovo da se izgradi, ali ljudski životi su nenadoknadiv gubitak, kao i bol koju osjećaju porodice poginulih"
1 komentar(a)
Italija zemljotres, Foto: Reuters
Italija zemljotres, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2016. 11:34h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković uputio je ambasadoru Italije u Crnoj Gori, Vinćencu Del Monaku, telegram saučešća povodom ljudskih žrtava u razornom zemljotresu koji je pogodio tu državu.

Marković je u telegramu naveo da je sve u Crnoj Gori potresla vijest o strašnoj tragediji koja je zadesila Centralnu Italiju, i pogibiji velikog broja građana.

"Mnogo od onog što prirodne katastrofe poruše, može ponovo da se izgradi, ali ljudski životi su nenadoknadiv gubitak, kao i bol koju osjećaju porodice poginulih", kaže se u telegramu.

Marković je kazao da se, ipak, utjeha može pronalaziti u solidarnosti koju pokazuju prijateljske zemlje, "a Crna Gora je svakako jedna od njih, jer taj vid podrške ne priznaje državne granice".

On je rekao da je vidio i snimke građana Amatričea, Akumolija i Peskare del Tronto, koji golim rukama uklanjaju ruševine i spašavaju živote, što je, kako je naveo, u ovakvim trenucima najveće i najplemenitije što se može zamisliti i ostvariti.

"Vjerujem da nema te nevolje koju solidarnost nije u stanju da prevlada. Molim Vas da porodicama žrtava i zvaničnicima Republike Italije prenesete izraze mog dubokog saučešća", navodi se u telegramu Markovića.

Bonus video: