Balević: Popović kao pravi domaćin zaslužuje ponovni mandat

„Ozbiljnost i odgovornost sa kojom je pristupio rješavanju krucijalnih problema daje nam za pravo da sa sigurnošću možemo da kažemo da je G. Popović lider kakav treba Budvi u budućnosti kako bi grad ušao u politički stabilne i mirne vode, a ekonomski u razvojne i investicione projekte"
177 pregleda 10 komentar(a)
Srđa Popović, Foto: Savo Prelević
Srđa Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2016. 13:03h

Lider Prave Budve Filip Balević ocijenio je da je aktuleni gradonačenik Srđa Popović domaćinski vodio grad, te pohvalio da je uspio da i da ga ekonomski oporavi.

Prava Budva, koju čine dva odbornika nekadašnje Pozitivne Crne Gore, prije dvije godine zaključila je postizbornu koaliciju sa vladajućim DPS, od kada vladaju Budvom.

„Niko u politički turbulentnijem i ekonomski neizvjesnijem trenutku nije preuzeo kormilo opštine Budva kao što je to uradio Srđa Popović i kao društveno odgovorna osoba pokazao kako se pravi domaćin odnosi prema domaćinstvu dato mu na upravljanje. Niko u ekonomski i politički bučnijem trenutku nije govorio tiše i radio marljivije, a da se njegov glas čuo dalje a rezultat bio jasnije vidljiv. I ovih dana mogu se čuti kritike na račun Predsjednika Opštine Budva da je dinamika oporavka naše opštine nedovoljno brza, međutim ovakvom interpretacijom stavova politički protivnici samo pokazuju svoje neznanje i nestručnost. Jer ispravan smjer kojim je Gospodin Popović izabrao da vodi metropolu turizma važniji je od brzine kojom se kreće. Kakva je korist od brzine i žurnosti ako je smjer pogrešan“, kazao je Balević.

On je dodao da „ hrabrost i odlučnost koju je pokazao Popović u prelomnom ekonomskom trenutku u Budvi vjerujem da ga preporučuje ponovo za lidersku poziciju u gradu“.

„Ozbiljnost i odgovornost sa kojom je pristupio rješavanju krucijalnih problema daje nam za pravo da sa sigurnošću možemo da kažemo da je G. Popović lider kakav treba Budvi u budućnosti kako bi grad ušao u politički stabilne i mirne vode, a ekonomski u razvojne i investicione projekte. Budva kao grad sa istorijom i tradicijom starijom od 2500 godina zaslužuje da u okvirima Crne Gore dobije političko-pravni status Grada. I svi ekonomski pokazatelji ukazuju da Budva kao metropola turizma mora imati takav status. Sigurni smo da će G. Popović kao budući Gradonačelnik maksimalno doprinijeti ovom prioritetnom cilju Prave Budve, kao i tome da Grad Budva konačno dobije ozbiljnu medicinsku ustanovu sa porodilištem koja je prijeko potrebna. Ovo je između ostalog, takođe jedan od prioriteta Prave Budve, kako bi naš grad konačno u pravom smislu posto regionalno vodeći turistički centar“, istakao je Balević.

On je uvjeren da su građani Budve svjesni ozbiljnosti trenutka te da su prepoznali sve „šarene laže“ koje im se nude u predizbornoj kampanji, i da će kao ozbiljni i odgovorni ljudi izabrati sigurnu budućnost za svoje porodice i sebe.

„Imajući u vidu i uzimajuću u obzir sve navedene činjenice pozivamo građene Budve da na predstojećim lokalnim izborima daju punu podršku Gospodinu Srđi Popoviću i listi koju on predvodi kako bi naš Grad u bliskoj budućnosti zasijao pravim sjajem i opravdao epitet metropole crnogorskog turizma“, zaključio je Balević.

Bonus video: