Jasavić i Ivanović u Herceg Novom

Ivanović je saopštio da će oko 730 učenika škole Milan Vuković pohađati nastavu kao i do sada, jer je nalaz sudskog vještaka koji je stigao juče, potvrdio da je školska zgrada bezbjedna
12 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2016. 14:20h

Potpredsjednici Vlade Petar Ivanović i Azra Jasavić, danas su u odvojenim posjetama Herceg Novom, razmotrili ključne probleme sa kojima su građani trenutno suočeni i obećali pomoć u rješavanju.

Tri su teme bile u fokusu potpredsjednika vlade Petra Ivanovića: Osnovna škola Milan Vuković, Bolnica Meljine i Institut dr Simo Milošević, dok je potpredsjednica vlade Azra Jasavić razgovarala sa predsjednicom opštine Natašom Aćimović, zaposlenima u Institutu Igalo, a obišla je mjesto gdje je nekada radio hotel Tamaris.

Ivanović je saopštio da će oko 730 učenika škole Milan Vuković pohađati nastavu kao i do sada, jer je nalaz sudskog vještaka koji je stigao juče, potvrdio da je školska zgrada bezbjedna.

Potpredsjednik Vlade je kazao i da je predstavnike sindikata Instituta Igalo uvjerio da eventualni spor oko duga nekadašnjoj Jugobanci, neće ugroziti njihova radna mjesta, te da vlada čini napore da proširi tržišta sa kojih dolaze pacijenti na liječenje.

“Ovih dana jedan od novih potencijalnih partnera boraviće u CG. Još je rano govoriti o tom novom aranžmanu, ali ćemo uskoro ponovo biti ovdje i razgovarati sa menadžmentom i zaposlenima o tome”, najavio je Ivanović.

On je kazao da je u “bolnici Meljine situacija stabilna, i da će ovh dana zaposlenima biti isplaćena treća zaostala plata, kao i da će procedura oko raskida ugovora sa Atlas grupom biti nastavljena.

Potpredsjednica vlade Azra Jasavić nakon razgovora sa predsjednicom opštine Natašom Aćimović kazala je da je Herceg Novi žrtva neuspjelih privatizacija.

„Vlada mora ubuduće potpuno da promijeni odnos prema privatizacionoj politici i radi na priči koja podrazumijeva mnogo kvalitetniju valorizaciju turističkih i privrednih potencijala Herceg Novog“, poručila je potpredsjednica Vlade.

Jasavić je obišla i Institut Igalo i lokaciju nekadašnjeg hotela Tamaris na kojoj je sada zakupljen parking, a poslije podne će obići Bolnicu Meljine, gradilište „Portonovi“ u Kumboru, kao i Dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj.

Galerija

Bonus video: