Alternativa: Crnoj Gori prijeti bijela kuga

Pejak ističe da je mala vjerovatnoća da će mladi željeti da osnuju porodicu ako ministar ekonomije najavljuje da će naredne godine doći do otpuštanja u javnim službama: opštinama, policiji, vatrogasnim jedinicama, školama, sudovima, domovima zdravlja
123 pregleda 12 komentar(a)
alternativa, Foto: Svetlana Mandić
alternativa, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.08.2016. 08:56h

Novoformirana politička partija „Alternativa“ smatra da Crnoj Gori prijeti bijela kuga ukoliko se ne promijeni situacija i mladim ljudima ne obezbijede uslovi za normalnu egzistenciju.

„Kada sam krenuo u školu, daleke 1986. godine, moja škola je upisivala šest odjeljenja prvaka. Trebalo je da bude sedam odjeljenja, ali nije bilo mjesta, pa su u odjeljenja upisivali po 33-34 đaka. Ista ta škola ove godine upisaće dva odjeljenja. Po 22-23 đaka”, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje Vesko Pejak, predsjednik “Alternative”.

Pejak ističe da je mala vjerovatnoća da će mladi željeti da osnuju porodicu ako ministar ekonomije najavljuje da će naredne godine doći do otpuštanja u javnim službama: opštinama, policiji, vatrogasnim jedinicama, školama, sudovima, domovima zdravlja...

“Da bi opet obnovili ‘živu supstancu’ našeg naroda moramo sprovesti ozbiljne reforme. Moramo mladim bračnim parovima omogućiti da kupuju jeftinije stanove, pružiti im priliku da rade, usavršavaju se, dati im povlastice za svako dijete koje imaju. Alternativa je već pokrenula akciju dodjele dječijeg dodatka i uskoro će se o ovoj inicijativi glasati u Skupštini Crne Gore”, kazao je Pejak.

Obećao je da će nakon njihovog ulaska u Skupštinu sledeća mjera biti dodjela subvencija za kupovinu stana svim mladim bračnim parovima koji imaju djecu. Međutim, kako je kazao Pejak, ključna stvar je otvaranje novih radnih mjesta, a “Alternativa” će, kako je obećao, svoje djelovanje usmjeriti na ovu problematiku.

“Izvjesno je to da nijedna opoziciona partija neće svoje djelovanje usmjeriti u ove oblasti. Zašto bi, kada većina (o)pozicionih lidera djecu školuju izvan zemlje. Zato je bitno da neko priča o ovim problemima dok još nije kasno. Mi kao narod imamo šansu da živim dobro, samo je potrebno da konačno odlučimo da napustimo '90-te”, zaključio je Pejak.

Bonus video: