Lideri zbunili i "civilne" ministre

Vladini funkcioneri, koji su na te pozicije došli kao nestranački eksperti u ime građanske trojke GP URA, Demos i SDP, međutim juče nijesu imali konačnu odluku.
82 pregleda 14 komentar(a)
Rade Milošević Boris MArić, Foto: Zoran Đurić
Rade Milošević Boris MArić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.08.2016. 06:40h

Opozicioni ministri i vicepremijer Boris Marić, Budimir Mugoša i Milorad Vujović sjutra će objaviti da li napuštaju Vladu izbornog povjerenja ili ostaju u njoj pokušavajući da i dalje otkriju moguće zloupotrebe državnih resursa.

Oni su pres konferenciju zakazali u 10 sati, dok dva sata kasnije treba da počne sjednica Vlade -prva nakon ljetnjeg odmora.

Vladini funkcioneri, koji su na te pozicije došli kao nestranački eksperti u ime građanske trojke GP URA, Demos i SDP, međutim juče nijesu imali konačnu odluku. Kao što su u kabinet premijera Mila Đukanovića došli konsenzusom “trojke”, tako očekuju i njihovu jedinstvenu sugestiju kako sada da postupe. Jer, URA je odlučila da napušta Vladu, dok su SDP i Demos rješili da i dalje pokušavaju da miniraju DPS u pokušajima zloupotrebe državnih resursa za partijske svrhe.

Danas bi trebalo da dobiju neke jasnije smjernice, nakon što su ih Žarko Rakčević, Miodrag Lekić i Ranko Krivokapić, kako navode, zbunili tokom sastanka u nedjelju. “To je bio prvi i jedini razgovor nakon što smo ušli u Vladu,” rekao je sagovornik “Vijesti”.

Krivokapić je podržao ministre da nastave sa dosadašnjim radom, a u ponedjeljak uveče je i GO SDP sugerisao da bi u suprotnom otvorili vrata izbornim zloupotrebama, odnosno onima koji ne misle na državu i narod.

Vujović je potpredsjednik Vlade, Boris Marić je ministar rada i socijalnog staranja, dok je ministar poljoprivrede Budimir Mugoša.

Oni su, kako je rečeno “Vijestima”, o dosadašnjem radu pripremili Izvještaj koji će dostaviti liderima tri stranke, koje su ih delegirale u izvršnu vlast.

Do sada se javno nijedanput nije oglašavao generalni inspektor ANB Gojko Pejović, takođe kandidat opozicije.

Bonus video: