Orlandić: Mijenjati Crnu Goru, ali ne i rušiti je

“Crna Gora treba da se mijenja na bolje, a ne na gore. A na bolje se ne može mijenjati sa onima koji bi da je vrate u prošlost, nego samo sa onima koji su okrenuti budućnosti”, rekao je Orlandić
88 pregleda 24 komentar(a)
Mićo Orlandić, Foto: Socijaldemokrate
Mićo Orlandić, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 23.08.2016. 13:14h

Socijaldemokrate Crne Gore (SDCG) nikada neće sarađivati sa onim subjektima kojima interes demokratske, građanske, multietničke, ekonomski razvijene, socijalno odgovorne i antifašističke Crne Gore nije na prvom mjestu, poručio je potpredsjednik te partije, Mićo Orlandić.

Kako je kazao, neće sarađivati ni sa nekima koji bi najradije da Crne Gore ne bude.

“Mi nikad nećemo dozvoliti da neko mijenja Crnu Goru tako što će pokušati da je ruši”, saopštio je Orlandić.

Prema njegovim riječima, SDCG su kao partija moderne ljevice, koja je čvrsto utemeljena na principima ekonomski razvijene i socijalno odgovorne države svih njenih građana, svjesne da Crna Gora u mnogim segmentima društvenog života treba da se mijenja, ali ne i da se pod izgovorom potrebe za promjenama ruši.

“Crna Gora treba da se mijenja na bolje, a ne na gore. A na bolje se ne može mijenjati sa onima koji bi da je vrate u prošlost, nego samo sa onima koji su okrenuti budućnosti”, rekao je Orlandić.

Kako je kazao, uprkos činjenici što su konstituent vlasti na državnom i na lokalnom nivou u najvećem broju opština, nijesu izgubili osjećaj za realnost.

“Za razliku od nekih, svjesni smo svega onoga dobrog što smo prethodno zajedno sa našim partnerima uradili, ali još više svjesni problema koji nas okružuju”, dodao je Orlandić.

On je kazao da znaju da Crna Gora nije zemlja u kojoj „teku med i mlijeko“, već je, dodao je, dosta stvari potrebno mijenjati na bolje, posebno u ekonomskom dijelu.

Orlandić je naveo da svi njihovi funkcioneri na državnom i lokalnom nivou aktivno rade na tome.

Prema njegovim riječima, zbog toga su prepoznati kao moderan, progresivan politički subjekt, kojem je na prvom mjestu snažan ekonomski razvoj zemlje, odnosno poboljšanje životnog standarda crnogorskih građana.

“Ipak, pažljivo biramo partnere sa kojima ćemo mijenjati Crnu Goru, a još pažljivije način na koji ćemo je mijenjati. Svjesni svega onog što je potrebno promijeniti, sa željom da Crna Gora ide samo naprijed, uvijek smo birali ko će biti naši partneri na tom putu”, poručio je Orlandić.

Bonus video: