Medojević: Velijua u Tuzima trebalo uhapsiti i deportovati

"Veliju je svoj skup javno najavljivao danima ranije, siguran da ga marionetski režim Đukanovića ne smije proglasiti "personom non grata" niti zabraniti skup, zbog toga što Ambasada SAD to nije dopustila marioneti Đukanoviću i njegovom omiljenom ministru Daniloviću
50 pregleda 207 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.08.2016. 08:23h

Lider Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog freonta Nebojša Medojević ocijenio je da je albanskog političara i istoričara Tahira Velijua tokom nedavne posjete Tuzima "trebalo uhapsiti i deportovati".

"Skup u Tuzima na kojem je govorio Veliju morao je biti zabranjen, kao skup zavjerenika protiv ustavnog uređenja države, njene suverenosti i teritorijalnog integriteta. Svi učesnici procesuirani, a Veliju uhapšen i deportovan iz zemlje", saopštio je Medojević.

Veliju je prošle subote u mjestu Spilje pokraj Tuzi promovisao svoju knjigu "Velika Albanija". Veliju je lider Pokreta za ujedinjenu Albaniju, koji zagovara ideju velike Albanije, koju bi činili i djelovi Crne Gore.

"Da stvar bude još gora, Veliju je svoj skup javno najavljivao danima ranije, siguran da ga marionetski režim Đukanovića ne smije proglasiti "personom non grata" niti zabraniti skup, zbog toga što Ambasada SAD to nije dopustila marioneti Đukanoviću i njegovom omiljenom ministru Daniloviću. Ministar Konjević je zabranio mirni protestni skup DF za fer i slobodne izbore samo zato što je režim organizovao drugi skup na drugoj lokaciji, a Danilović mirno posmatra kako albanski ekstremisti održavaju skup na kojem kuju planove za otcjepljenje djelova teritorije Crne Gore", naveo je Medojević.

On je dodao da građani moraju odmah odbaciti "ovakvu marionetsku, slabu i poslušnu Vladu".

"Koja mirno i kukavički posmatra ekspanziju albanskog ekstremizma, nesmetane cirkulacije džihadista koji preko teritorije Crne Gore idu i vraćaju se na ratišta Bliskog istoka, širenje vehabizma njegovo finasiranje i regrutovanje madih muslimana za ove radikalne ekstremne ideologije. Samo unutrašnje jedinstvo većinskog pravoslavnog hrišćanskog državotvornog naroda, snažna suverena država, snažne i patriotska vojske i službe bezbjednosti, mogu biti čvrst temelj za kreiranje novog društvenog dogovora sa Bošnjacima, Hrvatima, Albancima koji će garantovati drzavni suverenitet, teritorijalni integritet i održivi multietnički sklad. Sve dok su Crnogorski Crnogorci i Crnogorski Srbi podijeljeni i dok imamo lopovsku korumpiranu bandu na vlasti, država će biti slaba i neće moći da preventivno djeluje i obeshrabri bilo koji velikodržavni esktremizam i vjerski radikalizam", naveo je Medojević.

Bonus video: