Traže jedinstven stav o izlasku iz Vlade izbornog povjerenja

"Vijesti" nezvanično saznaju da je stav Žarka Rakčevića da oni treba da izađu iz Vlade, ali da im neće nametati tu odluku
81 pregleda 19 komentar(a)
Milorad Vujović, Boris Marić, Foto: Filip Roganović
Milorad Vujović, Boris Marić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.08.2016. 05:28h

Da li će nestranački ministri koje je predložila URA napustiti Vladu izbornog povjerenja ili ostati da pokušaju da spriječe zloupotrebe ili povrate povjerenje u izborni proces bila je glavna tema njihovog sinoćnjeg sastanka sa liderima “trojke”.

Do zaključenja današnjeg štampanog izdanja "Vijesti" sastanak nestranačkih ministara rada i socijalnog staranja Borisa Marića, poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimira Mugoše i potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića sa liderima Demosa, SDP-a i URA Miodragom Lekićem, Rankom Krivokapićem i Žarkom Rakčevićem nije bio završen.

Nezvanični izvor “Vijesti” kazao je da ova trojica članova Vlade očekuju jedinstven stav o njihovom izlasku ili ostanku, a ako ne bude jedinstvenog stava, navodno će sami odlučiti šta da rade.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je Rakčevićev stav da oni treba da izađu, ali da im neće nametati odluku. Sa druge strane, izvor iz ostatka “trojke” rekao je da su članovi Vlade iz opozicije zajednički predlog sve tri stranke, a ne samo URA.

“Vijestima” je rečeno da svakako ta odluka o statusu ministara u Vladi neće biti saopštena prije današnje odluke Glavnog odbora SDP-a.

SDP Ranka Krivokapića danas će zvanično i saopštiti da li će stopama URA napustiti Vladu ili odlučiti da ostane do izbora, poput Demosa.

Poslije odluke Demosa prošle nedjelje, i SDP-u su neformalno potvrdili da imaju razumijevanja za tu odluku, jer i njihovi kontrolori u Vladi i državnim institucijama smatraju da je učinkovitije motriti na moguće zloupotrebe sistema.

"Imajući u vidu delikatnost političkog trenutka, uzrokovanog destrukcijom DPS-a kojom su dovedeni u pitanje slobodni i pošteni izbori, SDP želi da kroz proces širokih konsultacija donese odluku o prelaznoj Vladi koja će biti u državnom interesu“, navodi se u saopštenju stranke.

Kontrolori iz redova URA su podnijeli ostavke na funkcije.

SDP bi popodne trebalo da saopšti i na koji način će nastupiti na izborima 16. oktobra.

Bonus video: