DPS: Kotoru ne treba koalicija kojoj je cilj da ruši

Dodaje se da oni koji kažu da Kotor nije grad kulture očigledno nisu prisutni ili ne borave u ovom gradu "gdje svake večeri imamo neko kulturno dešavanje i veliku posjećenost od strane kako domaćih tako i stranih turista."
71 pregleda 7 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 19.08.2016. 15:54h

Kotorski odbor DPS-a saopštio je da Kotoru ne treba koalicija kojoj je cilj da ruši, već ozbiljna vlast koja će da stvara i koja će da radi za Kotor i građane Kotora.

"Poražavajuća je činjenica što je naše uvjerenje potvrđeno u izjavama i riječima URA i ostatka opozicije, da je glavni cilj i jedino ono čemu oni istinski teže smjena DPS-a, što ovih dana u javnosti i rekoše. Kotoru ne treba koalicija kojoj je cilj da ruši, već ozbiljna vlast koja će da stvara i koja će da radi za Kotor i građane Kotora. Građanima Kotora je sada jasno da dalje vizije od toga nemaju, te da ne razmišljaju i ne znaju šta bi eventualno bilo nakon toga. Predstavnica URE u Opštini Kotor u toku provedenih dva mjeseca imala je priliku da utvrdi zakonitost rada u Opštini i da doprinese unapređenju rada ukoliko je bilo potrebe za istim", navodi se u soapštenju.

U saopštenju se dodaje da je cilj i učinak njenog rada poznat javnosti." I na kraju ništa osim jedne melodramatične konferencije za štampu."

"Razni politički politikanski nastupi nisu dovoljni da bi se umanjile vrijednost svega učinjenog na izgradnji imena i ugleda Kotora, koji uživa na međunarodnom nivou. Možda naši politički oponenti smatraju da to sve dolazi samo po sebi pa ih podsjećamo na vrijeme kada je DPS preuzeo vlast u Kotoru od sličnih partijskih struktura kao što su današnji pretedenti. Dakle, ozbiljni budžetski problemi, dugovanja kojima se zadugo vremena nije mogla ni utvrditi visina, potpuni kolaps svih institucija, ogromna kašnjenja u isplati ličnih dohodaka i još mnogo toga ruznog, što bi rekli ne ponovilo se. Danas, ta ista Opština ima stabilan višemilionski budžet, ugled i priznanja po pitanju transparentnosti, ubiranju lokalnih prihoda, a Grad koji je svjetski i evropski prepoznat i afirmisan svojim istorijskim, kulturnim i sadržajnim vrijednostima stvara međunarodni publicitet i doprinosi prepoznatljivosti cijele države", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da oni koji kažu da Kotor nije grad kulture očigledno nisu prisutni ili ne borave u ovom gradu "gdje svake večeri imamo neko kulturno dešavanje i veliku posjećenost od strane kako domaćih tako i stranih turista."

"Umjesto što se vode mišlju i retorikom devedesetih, kako će se osloboditi DPS-a koristeći se netačnim tvrdnjama i informacijama, za ovaj grad i njegove građane korisnije bi bilo da se vode mišlju kako da ovom gradu pružimo još više. Svjesni smo mi kao partija da uvijek može više i bolje. Zato smo i fokusirani da našim sugrađanima pa i vama nađemo održiva i kvalitetna rješenja u daljem razvoju Kotora, prevazilaženju problema u infrastrukturi i da ostavimo potomstvu vrijednosti i materijalne i društvene, baš kao što smoi mi naslijedili od svojih predaka, nešto čime se vjekovima dičimo. Voditi grad ili državu, mnogo je ozbiljnije, odgovornije i zahtjevnije nego li kontrolisati izvode. Zato nemojte žuriti u zaključcima, kao što na brzinu ostaviste kontrolu i praćenje rada naših preduzeća i ustanova, a jedva da se upoznasmo vi već pređoste u političke vode. Kakve su to koalicione ponude koje treba da budu na štetu većine građana? Ako smatrate da ste toliko jaki i sposobni čemu pozivi drugim političkim subjektima za ujedinjeni nastup na izborima. Gospodo samo naprijed, juriš URA, a građani Kotora su veću poznali vas i vašu ispraznu retoriku. U oktobru mjesecu će znati sa apotekarskom tačnošću kome će dati povjerenje da vodi naš grad", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: