Velić: Bezbjednost djece mora biti prioritet

HGI poziva predstavnike svih političkih partija u SO Kotor da jednoglasno donesu Odluku
2 komentar(a)
Ljiljana Velić, Foto: HGI
Ljiljana Velić, Foto: HGI
Ažurirano: 19.08.2016. 11:19h

Opštinski odbor HGI Kotor pokrenuće inicijativu, kod lokalne uprave, o organizovanju Školskih saobraćajnih jedinica uz saglasnost škola i policije, jer bezbjednost djece mora biti prioritet, izjavila je predsjednica Opštinskog odbora HGI Kotor Ljiljana Velić .

Osnovni cilj je da, kako navode, kroz program Školskih saobraćajnih jedinica, učesnici stiču znanja i razvijaju svijest o značaju poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa i bezbjednosti saobraćaja.

"Na taj način, djeca starije dobi, kroz primjenu teoretskih i praktičnih znanja o pravilima u saobraćaju, osiguravala bi pješačke prelaze u najfrekventnijim terminima u blizini škole. Pješačke zone, na kojima će saobraćaj regulisati Školske saobraćajne jedinice, biće označene od strane nadležnih škola i policije. Da bi predložena inicijativa OO HGI Kotor bila realizovana, između ostalog, neophodno je usvojiti Prijedlog odluke o donošenju glavnog saobraćajnog projekta uređenja zona osnovnih škola implementacijom saobraćajno-tehničkih mjera, koja je na dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta zakazane za 26. avgust", navodi Velić.

HGI poziva predstavnike svih političkih partija u SO Kotor da jednoglasno donesu Odluku.

Bonus video: