Gospić: U Tivtu se vodi računa o trošenju novca građana

Pred odbornicima u SO Tivat u petak će se naći predlog odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu kojom se na teret smanjenja sredstva za kapitalne izdatke, povećavaju izdaci za plate i materijalne troškove lokalne administracije
0 komentar(a)
TIVAT, Foto: Mileva Kostić
TIVAT, Foto: Mileva Kostić
Ažurirano: 17.08.2016. 13:59h

U lokalnoj samoupravi u Tivtu se itekako vodi računa o potrošnji budžetskih sredstava, bolje reći o uštedi – ocijenio je juče kontrolor opozicije za Tivat i pomoćnik opštinskog sekretara za finasije i ekonomski razvoj po lex specialisu, mr Radoš Gospić (SDP).

Svoju tvrdnju on je u saopštenju dostavljenom medijima, potkrijepio podacima o sredstvima koja su iz budžeta Opštine Tivat potrošena za gorivo, putne troškove, reprezentaciju i kancelarijski materijal za sedam ipo mjeseci ove godine.

„Trošak za gorivo iznosi 10.311 eura, a planirana su sredstva od 21.200 eura – dakle potrošeno je 46 odsto planiranih sredstava. Putni troškovi su planirani u iznosu od 14.800 eura, a ostvareni u iznosu od 5.193 eura, odnosno 35 odsto, a odnose se na službena putovanja. Za kancelarijski materijal su planirana sredstva u iznosu od 23.101 euro, a izvršena su u iznosu od 9.328 eura, odnosno 40 posto“.- naveo je Gospić dodajući da je istovremeno, od planiranih 15 hiljada eura za reprezentaciju potrošeno 7.715 eura, odnosno 52 odsto.

Inače, pred odbornicima u SO Tivat u petak će se naći predlog odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu kojom se na teret smanjenja sredstva za kapitalne izdatke, povećavaju izdaci za plate i materijalne troškove lokalne administracije.

Bonus video: