Terzić: Radonjić se više potrudio da zataška

Direktor Direkcije za željeznički saobraćaj Nebojša Obradović saslušavan je zbog slučaja "Ramada", odnosno što je na zahtjev Socijaldemokrata, kojoj pripada, iz kase Direkcije za željeznicu platio 380 eura za stranačku konvenciju
206 pregleda 3 komentar(a)
Patricija Pobrić (Novine)
Patricija Pobrić (Novine)
Ažurirano: 16.08.2016. 18:40h

Da je Agencija za sprečavanje korupcije uložila isti toliki trud u cilju zaštite gospođe Pobrić, kao u pokušajima pronalaženja formalnih nedostataka njene prijave, sigurni smo da bi ovaj slučaj bio drugačije vođen i riješen. Ovako, već pomenutim formalističkim pristupom Agencija je obesmislila ne samo svoju ulogu u ovakvim postupcima već i sami „duh i svrhu zakona“ koji primjenjuje, ocijenio je Nikola Terzić, advokat zviždačice Patricije Pobrić.

On je juče uputio pismo direktoru Agencije Sretenu Radonjiću, koji je ranije objavio da Pobrićeva ne može dobitio zaštitu kao zviždač jer ne ispunjava zakonska pravila.

Terzić traži od Radonjića da podnesak, zajedno sa negativnim mišljenjem Agencije dostavi Savjetu kako bi “donio stav po pitanju zakonitog postupanja ASK-a u ovom predmetu”.

“Da je prilikom odlučivanja, Agencija postupala u „dobroj volji“ našla bi dovoljno osnova u članu 54 ZSK koji je obavezuje da po službenoj dužnosti postupi u slučaju osnovane sumnje u postojanje korupcije, a na osnovu sopstvenih saznanja. Da je Agencija prethodno utvrdila da postoji osnovana sumnja u korupciju govori i činjenica da je ista kompletnu dokumentaciju odmah proslijedila nadležnom Državnom tužiocu,” podsjeća advokat.

Direktor Direkcije za željeznički saobraćaj Nebojša Obradović saslušavan je zbog slučaja "Ramada", odnosno što je na zahtjev Socijaldemokrata, kojoj pripada, iz kase Direkcije za željeznicu platio 380 eura za stranačku konvenciju.

Specijalno tužilaštvo zainteresovalo se za slučaj nakon što je poslanik Mladen Bojanić objelodanio dokumentaciju koja navodno potvrđuje da je dva partijska skupa SD-a u tom hotelu platila Direkcija za željeznice novcem iz budžeta. Bivša menadžerka podgoričkog hotela Ramada Patricia Pobrić uputila je Bojanića na tu dokumentaciju. Njoj u Ramad nije produžen ugovor o radu.

Bonus video: