Dakić i Filipović posjetili crnogorski kontigent u Avganistanu

Crnogorski generali sastali su se i sa komandantom Komande Sjever (TAAC North), brigadnim generalom Klafusom i njegovim zamjenikom, pukovnikom Bogartom, koji su posjetioce iz Crne Gore upoznali sa trenutnom situacijom u Avganistanu
1261 pregleda 1 komentar(a)
Crnogorski kontigent u Avganistanu, Foto: Ministarstvo odbrane
Crnogorski kontigent u Avganistanu, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 15.12.2018. 17:26h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović, posjetili su IX kontingent VCG u misiji Resolute support u Avganistanu.

“Tokom susreta sa pripadnicima kontingenta, u bazi Marmal, načelnik GŠ je pohvalio njihov rad i zalaganje, čestitajući im na uspješnom izvršavanju dodijeljenih zadataka”,saopšteno je iz Ministarstva odbrane (MO).

Crnogorski kontigent u Avganistanu

Filipović je naglasio da su prethodni kontingenti postavili visoke standarde i da ih je potrebno održavati, te da je učešće umisiji veliko iskustvo, izuzetno značajno za usavršavanje dostignutih sposobnosti.

Major Rade Stijepović, komandant IX kontingenta se, kako je saopšteno iz MO, u i mesvih vojnika zahvalio na posjeti i istakao da će nastaviti da zadatke realizuju odgovorno, i neprekidno težiti da se dostignuti standardi održe, ali i podignu na još viši nivo.

Crnogorski generali sastali su se i sa komandantom Komande Sjever (TAAC North), brigadnim generalom Klafusom i njegovim zamjenikom, pukovnikom Bogartom, koji su posjetioce iz Crne Gore upoznali sa trenutnom situacijom u Avganistanu.

“Komandant je istakao da mu je čast što ima priliku da se sastane sa načelnikom Generalštaba Vosjke Crne Gore i državnim sekretaromu Ministarstvu odbrane Crne Gore i zahvalio se povodom učešća Crne Gore u međunarodnim misijama”, saopšteno je iz MO.

Pripadnicima kontingenta su juče uručene medalje zaučešće u misiji.

Bonus video: