DPS: Pozdravljamo odluku Demosa

"Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, razmatralo aktivnosti partije u susret predstojećim redovnim parlamentarnim izborima zakazanim za 16. oktobar i izrazilo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada partijske mreže."
31 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.08.2016. 15:31h

Demokratska partija socijalista pozdravila je odluku Demosa da ostane u Vladi izbornog povjerenja.

U saopštenju nakon sjednice Predsjedništva DPS, navodi da se je Predsjedništvo "konstatovalo pozitivno iskustvo iz funkcionisanja Vlade izbornog povjerenja, ocjenjujući da ovakav koncept izvršne vlasti postiže cilj zbog kojeg je formirana, i u tom kontekstu pozdravlja odluku Glavnog odbora Demosa kao izraz odgovornosti prema zajednički preuzetim obavezama".

"Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, razmatralo aktivnosti partije u susret predstojećim redovnim parlamentarnim izborima zakazanim za 16. oktobar i izrazilo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada partijske mreže. Svi relevantni podaci i informacije govore u prilog tome da će DPS ostvariti još jednu izbornu pobjedu i ostati glavni stožer buduće vlasti. Predsjedništvo je registrovalo jedinstvenu poruku partijskog članstva i simpatizera iz svih krajeva Crne Gore da bi partija u slučaju samostalnog nastupa na izborima, ostvarila najbolji rezultat, o čemu će zvaničnu odluku uskoro donijeti stranački organi DPS", navodi se u saopštenju.

DPS je saopštio i da je Predsjedništvo usvojilo Odluku o principima, kriterijumima, načinu, rokovima i postupku za predlaganje i izbor kandidata DPS za poslanike u Skupštini Crne Gore i odbornike u skupštinama opština, u kojima će se održati lokalni izbori.

"Takođe, Predsjedništvo je usvojilo kalendar aktivnosti u cilju priprema za izbore, koji je usklađen sa rokovima u odnosu na datum izbora i zakonom predviđene obaveze za sve partije koje učestvuju u izbornoj trci", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: