Nova vlast u Tivtu povećava administaciju: Duplirali sekretarijate

Kontrolor opozicije u Opštini Tivat Radoš Gospić (SDP) rekao je da je u protekla dva mjeseca pored zaposlenja tri potredsjednika, u Opštini Tivat primljeno još petoro radnika
335 pregleda 5 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.08.2016. 14:00h

Lokalna vlast u Tivtu počela je da radi po novoj organizacionoj šemi, koja pokazuje da nakon nedavnih lokalnih izbora ta samouprava ima drastično veći broj resora.

Umjesto četiri, Tivat sada ima osam sekretarijata, broj posebnih službi podignut je na šest, dok su ostale po dvije direkcije i stručne službe.

I dok ranije Opština nije imala potpredsjednike, od prije mjesec dana ona ima čak tri - po jednog iz sve tri stranke koji čine vladajuću koaliciju. Lokalna vlast DPS-SD-HGI, postavila je nove šefove 18 lokalnih organa, a na čelu svih njih su kadrovi DPS-a. Jedino kabinet gradonačelnice vodi nestranačka ličnost.

Na čelu Sekretarijata za lokalnu samoupravu je v.d. Jadranka Joksimović, Sekretarijat za finansije i javne prihode vodi dosadašnja sekretarka Rajka Jovićević, dok je Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo pripao bivšem savjetniku gradonačelnika za ekonomiju i međunarodne odnose mr Petru Vujoviću.

Šefovanje Sekretarijatom za uređenje prostora i izgradnju objekata preuzela je Tamara Furtula, u istom kapacitetu Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost vodi Tatjana Jelić, dok je na čelu Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Gorica Nikšić. Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti je Dubravka Nikčević koja je i do sada bila na toj funkciji, dok je na čelu novog Sekretarijata za mlade i sport Darka Ognjanović koja je do sada vodila Kancelariju za prevenciju narkomanije.

Posebne službe lokalne uprave su Služba zaštite i spašavanja (Zoran Barbić), Komunalna policija (Dalibor Dubljević), Služba za inspekcijske poslove (Jovica Stojković), Služba za unutrašnju reviziju (Jela Mrdak), Služba za javne nabavke (Goran Babović) i Služba za informacione sisteme i zajedničke poslove (Goran Božović).

Zadržane su Direkcija za imovinu - Rita Mitrović i Direkcija za investicije- Peđa Obradović, a dvije stručne službe su Kabinet predsjednika Opštine ( Dijana Čolaković) i Služba glavnog administratora (Jovanka Laličić).

Portparolka Opštine Branka Čelanović potvrdila je da je gradonačelnica Snežana Matijević u međuvremenu donijela rješenja o konkretnim zaduženjima za tri potpredsjednika Opštine, pa će Siniša Kusovac (DPS) voditi računa o finansijama i preduzetništvu, urbanizmu i javnim nabavkama.

Potpredsjedniku Opštine Dejanu Maslovaru (SD) povjereni su zaštita životne sredine i pitanja mladih, zaštita i spašavanje, inspekcijski poslovi...Ilija Janović (HGI) baviće se lokalnom samoupravom, komunalnim poslovima i saobraćajem, imovinom ...

Opština Tivat je do sada imala 120 radnih mjesta u lokalnoj samoupravi, od kojih je bilo popunjeno oko 100. Na pitanje hoće li nova organizaciona šema sa znatnim uvećanjem broja organa i službi donijeti i povećanje broja sistematizovanih radnih mjesta, iz Opštine nisu precizno odgovorili, ali su nagovijestili da će biti novih zapošljavanja.„Postupak izrade novih pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta je u toku... Broj radnih mjesta predstavljaće dugoročan plan čije će ostvarenje zavisiti od dinamike razvoja opštine i ne podrazumijeva zapošljavanja i popunjavanje radnih mjesta odmah po usvajanju pravilnika,” rečeno je “Vijestima” iz PR službe Opštine.

U Opštini bilo novih zapošljavanja

Kontrolor opozicije u Opštini Tivat Radoš Gospić (SDP) rekao je da je u protekla dva mjeseca pored zaposlenja tri potredsjednika, u Opštini Tivat primljeno još petoro radnika.

“Do prijema ovih radnika došlo je zbog nove organizacione strukture kroz koju je došlo do povećanja broja sekretarijata i službi”, konstatovao je Gospić.

Prema podacima dostavljenim SDP-Demosu-GP URA do 11. avgusta, Opština Tivat ostvarila je 12.137.393 eura prihoda, što je 66,7 odsto ovogodišnjeg budžeta.

Bonus video: