NISU PRAVIČNO POSTUPILI?

HRA pisala hotelu Ramada: Učinite pravu stvar i podržite Patriciu Pobrić

HRA smatra da hotel Ramada nije postupila pravično prema Patricii, kao ni prema javnom interesu u Crnoj Gori
73 pregleda 22 komentar(a)
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.08.2016. 09:40h

Akcija za ljudska prava je pod motom "Učinite pravu stvar / Do the right thing" uputila pismo direktoru i vlasniku hotela Ramada u Podgorici, Crna Gora, koji su odlučili da ne produže ugovor direktorki prodaje i marketinga u hotelu, Patricii Pobrić, kada je objavila dokumente koji su u vezi plaćanja usluge hotelu ukazali na zloupotrebu javnih fondova.

"Iako je njen čin u međuvremenu doveo do pokretanja krivičnog postupka protiv jedne osobe zaposlene u Vladi, hotel Ramada nije produžila ugovor Patricii, iako je ona u kontinuitetu pružala izvanredne radne rezultate", navode iz HRA.

HRA smatra da hotel Ramada nije postupila pravično prema Patricii, kao ni prema javnom interesu u Crnoj Gori i svim drugim zaposlenim osobama koje bi morale biti ohrabrene da uvijek pruže podršku vladavini prava i prijavljuju zloupotrebe u javnom interesu.

"Ovakvo postupanje nije u skladu sa pravilima o primjeni ljudskih prava hotelske grupe "Wyndham Worldwide" čiji je član i Ramada Hotels. U petak 12.8.2016. smo uputili pismo direktoru i vlasniku hotela Ramada, koje je na engleskom i crnogorskom jeziku dostupno u prilogu, kao i na našoj internet stranici. Nadamo se da nećemo ostati jedini koji će ovakvo pismo uputiti Ramadi i apelovati na njih da učine pravu stvar i podrže svoju zaposlenu koja je zaštitila javni interes Crne Gore na štetu sopstvenog zaposlenja. Pismo HRA je dostupno za kopiranje i prilagođavanje u istom cilju", naveli su iz HRA i dodali da je Patricia Pobrić samohrana majka dvije djevojčice.

Preporučujemo za Vas