Budvanski DPS prozvao opoziciju: Godinama zarađujete na račun šankova

Iz DPS-a ističu da među predstavnicima Demokrata i DEMOS- a ima i onih koji zahvaljujući svom „stručnom poznavanju materije“ crpe direktne prihode od „devastiranog“ Starog grada
64 pregleda 11 komentar(a)
šankovi Stari grad Budva, Foto: Vuk Lajović
šankovi Stari grad Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.08.2016. 14:32h

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budve reagovao je danas na saopštenja budvanskog odbora Demokratske Crne Gore i Opštinskog odbora DEMOS-a Budva, povodom izjave Nikole Divanovića, sekretara za gradsku infrastrukturu i ambijent u opštini Budva, date na nedavno održanoj konferenciji za novinare, u okviru koje je najavio nove projekte iz domena svog sekretarijata:

"Poštovana gospođo Đurašković i poštovani gospodine Zenoviću, naše reagovanje ćemo objediniti u jedno, jer smatramo da bismo vam ipak previše pažnje posvetili kada bismo vam se pojedinačno obraćali. Drago nam je što naslućujemo da će sve izjave predstavnika naše partije koji se nalaze na vrlo odgovornim i stručnim funkcijama biti „ispraćene“ od strane vaših partijskih „eksperata“, među kojima su i oni kojima su godinama redovno isplaćivani honorari kao saradnicima na projektima koje je finansirala Opština Budva, a čije rukovodstvo (još jednom da podsjetimo javnost) su većinom činili upravo predstavnici Demokratske partije socijalista", navode u budvaksom DPS

Oni ističu da među predstavnicima Demokrata i DEMOS- a ima i onih koji zahvaljujući svom „stručnom poznavanju materije“ crpe direktne prihode od „devastiranog“ Starog grada i omraženih šankova koji direktno ugrožavaju spomenik kulture prve kategorije i ne dozvoljavaju starograđanima miran san i život unutar drevnih zidina.

"No, kada je u pitanju status Starog grada, prema kojem se, bez obzira na zakonske propuste, ljudi iz naše partije, koji se nalaze na odgovornim funkcijama ophode sa najvećom pažnjom i odgovornošću, možda bi prije svega, upravo zbog građana koji žive i rade u drugim djelovima naše opštine, trebalo da konačno ukažete na sve intervencije u prostoru ili devastacije, koje nijesu plod politike DPS-a, već isključivo onih koji u njemu žive ili koriste njegove prostore. Ukoliko se među sobom dogovorite, naravno. I na kraju, moramo zaključiti da su smiješni pokušaji da se degradiraju i vrijeđaju predstavnici naše političke partije i to rječnikom kojim osoba koja to izgovara upravo degradira sopstveni ugled koji pošto – poto želi da ostvari u ovom društvu. Još je smješnije kada ta ista osoba govori o kadrovskim potencijalima DPS-a, ukoliko se u obzir uzme činjenica da partija koju predstavlja u Budvi ima ukupno tri člana. Dobro, možda četiri! Mi ćemo gospodo i gospođe Demokrate i Demos nastaviti sa projektima koji za cilj imaju unaprijeđenje kako vizuelnog, tako i suštinskog identiteta našeg grada, a Stari grad će uvijek predstavljati pravi biser u našoj razvojnoj strategiji. Nestrpljivo iščekujući vaše novo reagovanje, srdačno vas pozdravljamo!", zaključuju u budvanskom DPS.

Bonus video: