Demokrate: Na listi više od 51 odsto mlađih od 30 godina

“Ovo je još jedan dokaz da se u organizaciji koja je sabrala većinom mlade ljude oni ne koriste u svrhe političkog marketinga, već im se pruža prilika da dođu na mjesta odlučivanja”
78 pregleda 44 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.08.2016. 12:45h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić predložiće Glavnom odboru (GO) te stranke da se na izbornoj listi nađe preko 51 odsto mlađih od 30 godina.

Iz te partije je saopšteno da su Demokrate prikupile potpise podrške Izbornoj listi "mr Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele".

“Ovo je dokaz snage slobodnog uma, ideje koju on proizvodi, ali i volje i entuzijazma listom mladih ljudi koji su se okupili oko ove ideje i jedinstvenog cilja – demokratizacije crnogorskog društva i boljeg životnog standarda svih građana”, ocijenjeno je iz te partije.

Bečić će, kako se navodi, predložiti da na izbornoj listi bude 65 odsto visokoškolaca, od čega 20 odsto doktora nauka i magistara, a na listi će se nalaziti i 20 odsto studenata.

“Ovo je još jedan dokaz da se u organizaciji koja je sabrala većinom mlade ljude oni ne koriste u svrhe političkog marketinga, već im se pruža prilika da dođu na mjesta odlučivanja”, smatraju Demokrate.

U toj partiji su ocijenili da je spoj mladosti i iskustva snažna karakteristika Demokrata, "ali na način da mladost bude nosilac demokratskih promjena koje ćemo zajedno sa našim starijim kolegama izvojevati na prvim narednim izborima".

“Isto je i sa ljepšim polom – više od 30 odsto žena na listi, osim što je garancija legalnosti, predstavlja i nastavak savremene i emancipatorske politike koju od svog osnivanja vodi ovaj politički subjekt, koji će težiti ravnopravnosti u zastupljenosti oba pola u političkom životu i, što je još važnije, na mjestima odlučivanja”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: