SDP: Privilegovan položaj za neke investitore, za druge diskriminacija

SDP navodi da na ovaj način DPS sa svojim tzv, partnerima još jednom demonstrira svoju viziju “razvoja”
0 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.08.2016. 13:29h

Uvođenje niže stope PDV na određene kategorije ugostiteljskih objekata, što je kroz izmjene Zakona o PDV usvojeno nedavno u Skupštini, je diskriminatorna mjera kojom se narušava ekonomsko pravilo jednakih uslova za sve učesnike tržišne utakmice, navodi se u saopštenju SDP-a.

"Budući da Ustav propisuje zabranu svake vrste diskriminacije i “podsticanje neravnopravnog, monopolskog i dominantnog položaja na tržištu” SDP nema sumnje da se radi i o antiustavnom zakonu kojim se u privilegovan položaj dovode pojedini investirtori a istovremeno diskriminišu drugi. Upravo je konkretan efekat ovakve odredbe stavljanje u podređen položaj ubjedljivo najvećeg broja ugostitelja i turističkih privrednika a obezbjeđivanje povlašćenog položaja za nekoliko tajkuna u turističkoj privredi", piše u saopštenju.

SDP navodi da na ovaj način DPS sa svojim tzv, partnerima još jednom demonstrira svoju viziju “razvoja” koja najčešće podrazumijeva kršenje elementarnih principa vladavine prava i osnovnih ekonomskih zakonitosti.

"Takva DPS “vizija” po budvanskom modelu razvoja je iskazana mnogo puta do sada a njeni autori – istaknuti funkcioneri ove partije, kao što vidimo, sve češće postaju predmet pažnje nadležnih pravosudnih organa koji im dodjeljuju titule šefova organizovanih kriminalnih grupa. SDP kao autentična proevropska partija će pokrenuti odgovarajuće aktivnosti kako bi se očigledno neustavna odredba Zakona o PDV eliminisala iz pravnog sistema Crne Gore", zaključuje se.

Bonus video: